Деветимата роми, които Асеновградският съд остави в ареста, ще обжалват

...
Деветимата роми, които Асеновградският съд остави в ареста, ще обжалват
Коментари Харесай

Протестите в Асеновград продължават, готви се шествие с хора от цялата страна

Деветимата роми, които Асеновградският съд остави в ареста, ще апелират наложената им най-тежка мярка за неотклонение пред Окръжния съд в Пловдив. Те бяха арестувани след нахлуване над младежите от локалния клуб по кану-каяк предходната седмица, провокирало вълна от митинги в Асеновград.

Срещу деветимата са повдигнати обвинявания като съучастници за причиняване на междинни телесни повреди по хулигански подбуди, предава БНР.

Впоследствие още двама роми бяха арестувани за спора с младите спортисти пред болничното заведение в града. Разследването продължава под наблюдението на Районната прокуратура.

Същевременно митингите в Асеновград не престават.

Снощи близо 50 души показаха недоволството си от нападението на роми над младежи от локалния клуб по гребане предходната седмица. Протестиращите са безапелационни, че нямат политически претекстове и упорстват за правдивост и съответни присъди за отговорните. Те упорстват още за усилване на полицейското наличие в Асеновград, неотложно разрушение на противозаконните постройки в ромската махала и изселване на хора без адресна регистрация:

Поне десетина патрулки да обикалят града нощно време и видеонаблюдение, като се стартира от махалата. Протестът ще продължи, до момента в който не забележим деяние и реакции, споделиха поданици на Асеновград.

За неделя е плануван огромен митинг с присъединяване на хора от цялата страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР