Деветима души са привлечени към наказателна отговорност за участие в

...
Деветима души са привлечени към наказателна отговорност за участие в
Коментари Харесай

ГДБОП разби група за сексуална експлоатация в София

Деветима души са привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група за полова употреба, работила на територията на София.

Те са били арестувани при спецоперация в разнообразни региони на столицата след 8-месечно наблюдаване, като ръководителят на групата е бил арестуван на столична улица в първокласен джип " Мерцедес ".

По време на интервенцията са били конфискувани близо 100 000 лв., както и телефони, симкарти, флашпамети, компютри и бележници.

От събраните досега доказателства излиза наяве, че групата е работила от март 2018 година Освен ръководителят, значима роля в незаконната конструкция имали двама от упрекнатите. Те организирали цялата активност по предложение и даване на полови услуги - приемали поръчки и изпращали дами на адреси, като осигурявали превоза им.

Някои от участниците набирали дами или ги склонявали към проституция, а двама били ангажирани с доставянето на проституиращите на адреси, като играели ролята и на тяхна защита.

На четирима от групата са повдигнати обвинявания и за държане на опиати, като към момента се проверява на кого и с каква цел са предлагани.

На 20 април тази година Специализираната прокуратура е поискала съдът да задържи под стража участниците в групата. Специализираният углавен съд обаче не е видял заплаха те да се укрият или да извършат ново закононарушение.

На осем от участниците са били избрани парични гаранции в размер от 5 000 до 15 000 лв., а на един - подписка.

Специализираната прокуратура стачкува решението пред Апелативния профилиран углавен съд в частта. Обвинението желае те да бъдат арестувани под стража. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР