Деветима души бяха арестувани във връзка с атентата в Москва

...
Деветима души бяха арестувани във връзка с атентата в Москва
Коментари Харесай

Заради атентата в Москва: Таджикистан арестува деветима души

Деветима души бяха задържани по отношение на атентата в Москва от 22 март, съобщи Скайнюз.

" Властите в някогашната руска република в Централна Азия оповестиха, че в хода на профилирана полицейска интервенция в западния град Вахдат бяха арестувани деветима души. Хората бяха превозени в столицата Душанбе. На петима от тях са повдигнати обвинявания в организация и осъществяване на офанзивата, а на останалите - в подкрепяне на терористите ", уточни още английската осведомителна организация.

Междувременно едно от малко опозиционни на съветския президент Владимир Путин медии " Важние истории ", написа, че офанзивата е била финансирана посредством портфейл в криптовалута. " Портфейлът е бил основан на 14 март в 10:42 часа московско време (9:42 българско). Веднага по-късно към него са били преведени 500 щатски $. Последвали са още няколко транша и общата сума е достигнала до 2525 $ ", добави изданието.

" Според версията на Следствения комитет на Руската федерация терористите са излезли от залата " Крокус сити хол " в 20:11 часа московско време и били хванати към среднощ. През това време парите са били изтеглени и портфейлът закрит ", означи още медията.

Днес изданието от Израел нюзру заяви, че жертвите на атентата към този момент са 144.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР