Девети ден от войната в Израел. Как ще се развие

...
Девети ден от войната в Израел. Как ще се развие
Коментари Харесай

Девети ден от войната в Израел: Кога израелската армия ще нахлуе в Газа?

Девети ден от войната в Израел . Как ще се развие спорът в Близкия изток? Това разясниха в предаването „ Тези неделя “ военният специалист ген. Съби Събев и някогашният зам.-министър на защитата Йордан Божилов.

„ Вече имаше навлизане на избрани елементи, само че масираното нахлуване на израелската войска в линията Газа се чака през идващите дни. Даден е спомагателен период за евакуация на популацията в този регион. Най-вероятно офанзивата ще е в понеделник, вторник или сряда. Няма по какъв начин да знаем обаче съответните проекти на израелското командване “, съобщи ген. Съби Събев и удостовери тезата, че „ война се стартира в тъмните часове на деня “.

Израел от години следи протичащото се в линията Газа, само че очевидно службите са подценили заплахите

„ Периодът сред 3 часа и 5 часа сутринта е оня миг, в който хората се отпускат. Ние го видяхме и при започването на войната в Украйна. Но аз мисля, че ние няма да забележим толкоз всеобщо и изненадващо навлизане на военна техника и израелски военни в линията Газа. Вече има нахлуване на военни там, тъй че аз бих споделил, че тази предстояща атака към този момент е почнала “, разяснява тематиката и Йордан Божилов.

Снимка: bTV

Според него политическата задача е ясна, само че не са ясни военните задания, които си е сложил Израел. Генерал Съби Събев посочи, че съгласно него военната задача ще бъде обвързвана с обкръжаването или по-скоро с изолирането на Газа от околния свят. Едва по-късно ще стартира обезоръжаването на наземните и подземни структури на „ Хамас “.

Израелските военни се приготвят за сухопътна атака

„ Много спецчасти би трябвало да навлязат в тунелите под линията Газа, което е сложна задача. Не приказвам за танковете, които са доста уязвими в градска среда. Трябва да се има поради, че бойците на „ Хамас “ ще употребяват коктейли „ Молотов “, гранатомети и всичко с което разполагат “, разясни ген. Съби Събев.

Снимка: bTV

Според него силите на „ Хамас “ се пресмятат на към 2-3 хиляди души. Това не е доста, само че въпреки всичко не трябва да се не помни, че те са подкрепяни от „ Ислямски джихад “, който разполага с към 10 хиляди души.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР