Деветдесет населени места в Търговищка област са с режим на

...
Деветдесет населени места в Търговищка област са с режим на
Коментари Харесай

90 населени места в Търговищка област са с режим на водата

Деветдесет обитаеми места в Търговищка област са с режим на водоподаване. Това регистрира шефът на ВиК-Търговище Явор Миланов по време на работна среща по проблемите на водоснабдяването, инициирана от регионалния шеф Митко Стайков. Най-много хора без постоянна вода по чешмите има в град Омуртаг.

"Трайното засушаване през годината докара до съществени проблеми с обезпечаването на вода за популацията ", съобщи регионалният шеф. По негови думи, поданици на разнообразни обитаеми места насочат тъжби и сигнали до Областна администрация - Търговище, поради нередовно водоподаване. "Необходимо е да работим единно, с цел да създадем действителни благоприятни условия за обезпечаване на питейно-битовото водоснабдяване на жителите на област Търговище. Нужно е да търсим и вкарваме в употреба различни водоизточници, с цел да не пресъхват чешмите в домовете на нашите съграждани ", сподели пред присъстващите Стайков.

Явор Миланов съобщи, че с цел да се реши казусът, е неотложно да бъде осъществена цялостна замяна на оборудванията от вътрешната водопреносна мрежа в Омуртаг, като всички забележими повреди се отстраняват навреме.

В тази връзка регионалният шеф осведоми присъстващите, че е провел диалози със заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков  Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и благоустройството до 31 август 2018 година Той е за неотложната нужда от обезпечаване на целево финансиране по действителен план за реорганизация на вътрешната водопроводна мрежа на град Омуртаг. Проектът за цялостна замяна на ВиК-съоръженията в град Омуртаг е на обща стойност от над 13 млн. лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР