Деветата регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" се проведе във

...
Деветата регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" се проведе във
Коментари Харесай

Млади възрожденци проведоха регионална среща във Видин

Деветата районна среща на клубовете "Млади възрожденци " се организира във Видин. Тя бе отдадена на родолюбивата активност на учебните организации от основаването им през 2014 година до момента.
Видин е най-малката област, има 20 клуба с към 300 деца, само че те са измежду най-активните в страната, стана ясно на срещата. Това удостовери и ръководителят на Общобългарския комитет "Васил Левски " Васил Василев:
"Сред вас има деца и клубове, за които аз описвам из цяла България. Вие фактически сте в доста връзки за образец. Аз съм ви безпределно благодарен за това, което вършиме. Защото се оказва, че вие го вършиме освен за самите себе си, вие го вършиме и за вашите другари, вие го вършиме и за вашите връстници, вие го вършиме и за по-големите - нещо, което фактически е един подвиг. "
Млади възрожденци изнесоха отчети и презентации за активността си през миналите 5 години. Своя филм "Васил Левски - идеолог и пълководец на българската национално-освободителна гражданска война " показа 12-класничката Антонина Лозанова от Природо-математическата гимназия "Екзарх Антим I ". Илона Кидикова от Гимназията с преподаване на непознати езици "Йордан Радичков " извърши новото си стихотворение за Апостола "Клетва " и прикани:
"Виждам, че даже по-малките от мен се интересуват от историята, и е добре да продължаваме да се интересуваме от нея, тъй като е цялостна със ужасно доста събития и с доста огромни персони като Васил Левски, не трябва да ги забравяме в никакъв случай. "
Младите възрожденци от детска градина "Русалка " получиха премията "Клуб на месеца ". С грамоти и награди бяха отличени и други дейни организации от Видинска област.
С приветствени слова към младите възрожденци се обърнаха зам. регионалният шеф Лъчезар Попиванов, зам. кметът Венци Пасков, Наталия Крумова от Регионалното ръководство на образованието и ръководителят на Видинския комитет "Васил Левски " Георги Иванчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР