Девет водещи европейски университетски болници предупреждават, че за по-малко от

...
Девет водещи европейски университетски болници предупреждават, че за по-малко от
Коментари Харесай

Болниците в Европа остават без медикаменти за интензивно лечение

Девет водещи европейски академични лечебни заведения предизвестяват, че за по-малко от две седмици ще бъдат изчерпани съществени медикаменти , нужни на пациенти с COVID-19 в интензивно лекуване, оповестява АП.

Европейският академични болничен алианс съобщи, че без страните да сътрудничат за обезпечаване на устойчиво доставяне с тези медикаменти, лекарите и медицинските сестри може да не могат да обезпечат съответна интензивна грижа за хора, сериозно заболели от новия ковид.

В изказване, оповестено и изпратено до националните държавни управления, групата споделя, че с изключение на нуждата от защитни средства и вентилатори, " най-спешната потребност е от медикаментите , които са нужни за пациенти с интензивно лекуване ".

Те пишат, че съществуващите ресурси от мускулни релаксанти, успокоителни и болкоуспокояващи е евентуално да свършат до два дни в най-тежко засегнатите лечебни заведения, а след две седмици - в други .
 Влошаване на ситуацията с ковид в Холандия и Швейцария
Влошаване на ситуацията с ковид в Холандия и Швейцария

Близо 2 000 жертви в двете страни

Недостигът кара някои лечебни заведения да купуват различни медикаменти или да пробват други на пациенти .

" Изключително притеснително е, че преуморените и постоянно по-малко опитни медицински сестри и лекари, които се образоват, готови за попълване на пропуските, би трябвало да употребяват артикули и дози, с които не са привикнали ", написа групата от името на лечебните заведения в Австрия, Англия, Франция, Германия, Италия, Холандия, Белгия, Швеция и Испания .

Болничната група означи, че някои държавни управления са реагирали на дефицита, като са отказали да изнасят медикаменти другаде, и предизвестяват, че това ще попречи на медикаментите да стигнат до лечебните заведения, които се нуждаят от остра потребност от медикаментите.

" Нито една страна в Европа няма индустриални мощности, които да дават всички нужни медикаменти (или защитни уреди или вентилатори). Координираните европейски дейности ще бъдат от жизненоважно значение . "
 Организация на обединените нации: Преодоляването на Covid-19 би трябвало да докара до по-добър свят
Организация на обединените нации: Преодоляването на Covid-19 би трябвало да докара до по-добър свят

Според Гутериш единствено единен светът може да се изправи с пандемията от Covid-19
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР