Девет точки преднина след само 12 кръга от началото на

...
Девет точки преднина след само 12 кръга от началото на
Коментари Харесай

Реши ли "Ливърпул" спора за титлата във Висшата лига

Девет точки преднина след единствено 12 кръга от началото на сезона. Такава е обстановката във Висшата лига сред двата съществени кандидата за купата " Ливърпул " и " Манчестър сити ". В неделя алените победиха настоящия първенец с 3:1 на " Анфийлд " и по този метод се откъснаха надалеч пред него. Развоят на срещата накара доста експерти да отсекат, че даже и да не е изтекла една трета от сезона, отборът на Юрген Клоп не може да бъде спрян.

След 30-годишно очакване " Ливърпул " за пръв път наподобява като приключен тим, който освен печели мачовете си, само че и надигра изрично главния си кандидат и първенец в последните два сезона.

" Това е същинска полуда, да бъдем пред " Сити " с девет точки, надали някой го е очаквал. Въпреки това аз не приписвам огромно значение, тъй като не е значимо кой е преди всичко през ноември, а кой желае да е на върха през май ", сподели след срещата Юрген Клоп и добави: " Изобщо не мисля, че разногласието за купата е решен, ние ще продължим по същия метод и ще забележим какво ще се случи в края. "

В дуела на " Анфийлд " той за следващ път надигра Пеп Гуардиола и концепциите му бяха осъществени от неговите футболисти. Спорните моменти в дербито не липсваха, само че и двамата треньори отхвърлиха да се концентрират над тях.

Лошо усещане направиха неразбираемите критерии на съдиите в обстановката в петата минута, когато топката срещна ръката на Трент Александър-Арнолд. По-късно Висшата лига цитира правилника, обяснявайки, че играта на бранителя не е умишлена, само че мнозина незабавно припомниха дузпата, която " Ливърпул " получи във финала на Шампионската лига против " Тотнъм ".

Постоянството като ключ към триумфа

Извън субективните фактори, противоречивите решения и технологията " Ливърпул " сподели, че в ранната фаза от сезона е по-постоянният отбор от " Сити ". Точно равномерното показване от отбора на Юрген Клоп прави усещане. На процедура " Ливърпул " задържа високото си равнище от предишния сезон, като за близо две години има една загуба във Висшата лига, пристигнала тъкмо от " Сити " на 3 януари.

Тимът на Гуардиола е този, който бележи оттегляне от стандартите си и невероятното равнище в двата следващи шампионски сезона.

" Ливърпул " води с осем точки пред намиращите се зад него " Лестър " и " Челси ", а историята демонстрира, че това е втората най-голяма разлика на тази фаза на сезона в ерата на Висшата лига. Единствено " Манчестър юнайтед " през 1993-94 водеше с повече след 12 кръга и след това завоюва купата.

Фотогалерия: Футболното представление "Ливърпул " - "Сити " >

Мърсисайдци завоюваха 11 от 12-те си мача дотук. Междувременно отборът е непобеден на " Анфийлд " в 46 следващи срещи, завоюва 24 и приключи наедно два пъти в последните си 26 дуела. Далеч от личния стадион формата също е впечатляваща – 18 победи в 25 мача. Единствената неточност в последните 51 дуела е точно против " Сити " при започване на 2019.

През предишния сезон отборът на Клоп имаше и по-голям задатък, водейки пред " Сити " с 10 точки към Нова година, само че след това приключи сезона с една зад " жителите ".

Само травми могат да спрат алените

Такова е мнението на Жозе Моуриньо, който в неделя анализираше конфликта за Sky Sports. Бившият управител на " Челси " и " Манчестър юнайтед " още преди срещата съобщи, че при победа на алените купата няма да бъде изгубена. 90 минути по-късно Моуриньо удостовери мнението си и след видяното.

" За мен персонално разногласието за трофея завърши, в случай че не се случат поредност от травми. Само това може да пречупи " Ливърпул ". Този тим към този момент е изцяло приспособен към качествата на всяка единица в него и просто е приключен. " Сити " е кадърен да завоюва седем, осем или девет следващи мача, само че не виждам по какъв начин " Ливърпул " може да загуби такава преднина ", сподели Специалния.

Той напомни и обстоятелството, че беше уволнен след загуба точно от " Ливърпул " на " Анфийлд " и също по този начин регистрира слабата игра на " Манчестър сити " в отбрана.



" Все още има седем месеца. Ако " Ливърпул " завоюва купата, аз ще съм първият, който ще ги поздрави за това какъв брой са положителни. Ние желаеме да се борим до самия край ", от своя страна сподели Гуардиола и побърза да посочи, че идващите няколко кръга ще бъдат доста значими.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР