Девет случая на грипни вируса са били открити само за

...
Девет случая на грипни вируса са били открити само за
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Засякохме случай на грип в комбинация с COVID

Девет случая на грипни вируса са били открити единствено за ден в референтната лаборатория на Националния център по заразни и паразитни заболявания. В едната проба грипният вирус е бил в композиция с ковид. Това заяви шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова по Българска национална телевизия.

" Сега е сезонът на грипа и е значимо да се знае, че случаите ще зачестяват. Грипът се открива с лабораторна диагностика и е добре при изразена симптоматика да се създадат проби както за ковид, по този начин и за грип. Няма по какъв начин да се разграничат единствено по клинична картина ", изясни проф. Христова.
Нови данни: Омикрон на процедура към този момент е преобладаващ в България, съобщи проф. Ива Христова
40% от взети 75 проби за секвениране са на " Омикрон ". Но това са проби, взети в интервала на последните 2-3 дни на 2021 година до 5 януар...
Прочети повече
Омикрон от дълго време е преобладаващ в България. От всички изследвани случаи през последната седмица в НЦЗПБ към 85 на 100 са Омикрон, останалите 15 % - Делта. Според проф. Христова " пик в петата вълна от ковид може да се чака най-късно до две седмици, по-късно ще има спад в броя на инфектираните ". Тя предложи да се заобикалят събиранията на закрито и предизвести, че при омикрон доста по-често се заразяват деца.

Проф. Христова предложи имунизиране с бустерна доза за предотвратяване от последния вид на вируса и предвижда, че откакто петата вълна отшуми, ни чакат по-спокойни месеци. " След отминаването на пика от Омикрон доста хора ще имат добит имунитет и това най-малко за известно време ще ни даде опция да си отдъхнем ", съобщи проф. Христова.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР