Девет самоделни пушки, изработени по подобие на оръжието в европейската

...
Девет самоделни пушки, изработени по подобие на оръжието в европейската
Коментари Харесай

Плевенски полицаи иззеха уникални самодейни оръжия

Девет самоделни пушки, направени по сходство на оръжието в европейската версия на кино лентата „ Денят на Чакала ”, са разкрили плевенските криминалисти в дома на 59-годишен гражданин на град Пордим. Акцията е била извършена през вчерашния ден след обяд след постъпила оперативна информация за този боеприпас. При претърсването са открити и 559 патрона 22-ри диаметър. На притежателя на пушкалата и боеприпасите е взета 72-часова мярка за неотклонение „ задържане под стража ” и му е повдигнато обвиняване за нелегално владеене на оръжие. Това заяви наблюдаващият делото прокурор Владимир Николов.
Иззетите самоделки през днешния ден бяха показани на медиите. Те в действителност доста припомнят оръжието, с което във кино лентата наемният убиец Чакала трябваше да убие ген. Шарл дьо Гол. Имат заглушители, сгъваеми приклади и се зареждат с по един патрон. Цевите са нарезни. Липсва им единствено оптика. Според експертите те са направени на високо професионално равнище
„ Смятаме, че осъщественото действие е с изключителна социална заплаха. Събрани са първични доказателства, че тези оръжия са създадени от обвинения по делото. Използвал е елементи от въздушни пушки и други елементи и е направил изцяло годни огнестрелни оръжия – открито е, че с всяко от тях е създаден изстрел. Назначени са съответните експертизи. По делото има данни, че обвиненият е предоставял оръжия на други лица, които ще бъдат издирени и разпитани ” – добави прокурор Николов.
59-годишният се водел незает, неосъждан, до момента не е регистриран за престъпни прояви. Обяснил на проверяващите, че изработването на оръжията му било занимание. Правел пушките в гаража си, който приспособил на работилница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР