Девет самоделни дългоцевни пушки бяха открити в частен дом в

...
Девет самоделни дългоцевни пушки бяха открити в частен дом в
Коментари Харесай

Полицаи задържаха „производител“ на пушки

Девет самоделни дългоцевни пушки бяха открити в частен дом в град Пордим - Област Плевен. Това е станало на 19-ти юни, когато чиновници на полицията са направили претършуване и изземване от къща девет самоделни огнестрелни оръжия дружно с 559 патрона - 22-ри диаметър. 

Установено е, че оръжията са със заглушители, имитират автомат „ Калашников “ и са пригодени за прикрито носене. 
 dariknews.archive.
Извършителят на действието е 59-годишен мъж и му е повдигнато обвиняване - „ държане на огнестрелни оръжия и муниции, без съответно позволение ".
 dariknews.archive-->
С разпореждане на Районна прокуратура на обвинения е взета мярка задържаме под стража за 72 часа. Предстои Районен съд да прегледа събитията по делото и ще се произнесе с определение.
 dariknews.archive
„ Считаме, че става дума за изключителна социална заплаха на осъщественото действие, защото не става дума за владеене на двевт огнестрелни оръжия и съществено количество муниции.

Налице са и събрани първични доказателства, че въпросните оръжия са създадени от обвинения по делото посредством потребление на части от въздушни пушки и други елементи. По този метод са съединени изцяло годни огнестрелни оръжия.

Назначени са съответните дактилоскопска, балистична и физико-химична експертизи, като изрично може да се каже, че със всички тези оръжия е създаван изстрел “. Това изясни пред публицисти наблюдаващият прокурор по формираното досъдебно произвеждане Владимир Николов.
 dariknews.archive
Той добави, че са извършени разпити на очевидци като към този момент са налице доказателства, че обвиненият по делото е предоставял огнестрелни оръжия на други лица, които следва да бъдат разпитани.
 dariknews.archive
В срещата с представители на медите участваха още районният прокурор на Плевен Пламен Петков и старши комисар Красимир Начев - шеф на полицията в Плевен. 

 dariknews.archive

 dariknews.archive
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР