Девет са загиналите – 8 деца и един учител, а

...
Девет са загиналите – 8 деца и един учител, а
Коментари Харесай

9 загинали и 13 ранени в стрелбата в училище в Казан, възможно е да има заложници

Девет са починалите – 8 деца и един преподавател, а 12 деца и един възрастен са приети в болница след, оповестява РИА Новости.
Няколко деца са скочили от третия етаж на учебно заведение номер 175 в Казан, бягайки от непознати лица, почнали да стрелят там. Един от очевидците на случая сподели за ТАСС за това.
„ В един миг няколко деца скочиха през прозореца на третия етаж, явно, с цел да избягат от този, който ги преследва “, сподели Диляра Самигулина, която минавала около постройката на учебното заведение по време на изключителната обстановка.
Мерките за сигурност са засилени във всички образователни заведения след стрелбата, заяви кметството на града.
БГНЕС напомня, че две незнайни лица откриха огън в учебно заведение номер 175 в Казан малко по-рано.
От прокуратурата обявиха, че ревизират информацията за изключителната обстановка.
" Прокурорът на Република Татарстан Илдус Нафиков отпътува за местопроизшествието. Обстоятелствата към случая се проверяват ", се споделя в изказване на министерството.
 Стрелба и гърмеж в учебно заведение в съветския град Казан Стрелба и гърмеж в учебно заведение в съветския град Казан
Две незнайни лица откриха огън в учебно заведение в Казан, има потърпевши. Шест деца и преподавател са убити в пукотевица в учебно заведение в съветския град Каза...
На мястото е дошъл и президентът на Република Татарстан Рустам Миниханов. Министърът на опазването на здравето на Република Татарстан Марат Садиков също е на мястото на случая.
Малко преди стрелбата е избухнал гърмеж, оповестяват спецслужбите, представени от РИА Новости. Задържан е малолетен, отговорен за стрелбата, 17-годишен младеж, оповестяват още службите. Вторият човек, който е разкрил огън в учебното заведение, към момента да се намира в постройката, заяви източник. По предварителна информация, той може да държи няколко заложници.
Над 20 екипа на Спешна помощ са се отправили към мястото на произшествието, заяви здравното министерство на Татарстан.
В мрежата се появи видео от мястото на изключителна обстановка. Кадрите демонстрират огромна навалица хора пред образователното заведение, както и полицейски коли и коли за спешна помощ.
Всички деца сега са евакуирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР