Девет ръководители на хонконгското опозиционно Движение на чадърите днес бяха

...
Девет ръководители на хонконгското опозиционно Движение на чадърите днес бяха
Коментари Харесай

Лидерите на мирното протестно Движение на чадърите в Хонконг бяха признати за виновни

Девет ръководители на хонконгското опозиционно Движение на чадърите през днешния ден бяха приети за отговорни в подстрекаване и скрит план поради ролята им в всеобщите продемократични митинги през 2014 година, заяви ДПА, на която се базира Българска телеграфна агенция. Групата включва настоящи депутати, преподаватели, студентски деятели и набожен водач, които бяха отпред на митингите, траяли 79 дни. Трима от тях - Чан Кинман, Бени Таи и преподобният Чу Ю-мин (на напред във времето на снимката), бяха приети за отговорни в скрит план за нарушение на публичния ред поради апела си от 2013 година към акцията за гражданско непокорство под наслов " Окупирай Централния регион с обич и мир ".

Осем от групата бяха приети за отговорни в подбудителство към дейности, нарушаващи публичния ред, а петима - за подстрекателство на другите към подбуждане.

Присъдата се чака да бъде произнесена по-късно през днешния ден. Възможно е те да получат до седем години затвор, заяви ТАСС.

Много от участниците в митингите участваха в залата при произнасянето на решението на съда, а пред постройката се събраха десетки хора от двата лагера. Тези, които подкрепяха съдените, носеха жълти чадъри, знак на митингите, а съперниците им развяваха китайското знаме.

Движението на чадърите настояваше за директни избори на ръководителя на изпълнителния орган на Хонконг, който е със статут на специфичен административен регион на Китай. Преките избори не бяха разрешени, с цел да може да бъде натрапен посочен от Пекин претендент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР