Девет полицаи бяха убити при бунтовническа атака в щат Ракхайн

...
Девет полицаи бяха убити при бунтовническа атака в щат Ракхайн
Коментари Харесай

Девет полицаи са убити от бунтовници в Мианма

Девет служители на реда бяха убити при бунтовническа офанзива в щат Ракхайн в Западна Бирма, обхваната от етническо и религиозно напрежение, съобщи Франс прес, като се базира на полицията.
 
Атаката е осъществена в село северно от основния град на Ракхайн - Ситуе. " Деветима служители на реда са убити, един е ранен, а още един е в неопределеност ", сподели за Агенция Франс Прес върховен полицейски пълководец. Според отчет на силите на реда употребяваните при нападението оръжия са били скрити в полицейския сектор.
 
През 2017 година акция на кървави репресии принуди 740 000 мюсюлмани от народността рохинга да избягат в прилежащ Бангладеш, с цел да се спасят от насилието на мианманските военни и будистките милиции. Организация на обединените нации осъди акцията като " геноцид ".
 
Районът обаче претърпява и различен спор - сред армията и бунтовниците от въоръжената формация " Армия на Аракан ", които се борят за по-голяма автономност на будисткото население и са упреквани, че са помагали на бойците при прогонването на рохингите. В последните месеци групировката извърши голям брой набези против силите за сигурност и управляващите.
 
За момента никой не е поел отговорност за офанзивата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР