Девет отбора стартират в новото първенство по водна топка за

...
Девет отбора стартират в новото първенство по водна топка за
Коментари Харесай

Девет отбора стартират в мъжкото първенство по водна топка

Девет тима започват в новото състезание по водна топка за мъже, което стартира в петък на басейн „ Парк Арена ОЗК” в Бургас, оповестява bgswim.com.

В шампионата ще вземат участие съставите на столичните Локомотив Никола Нанов (носител на купата в последните две години) с треньор Георги Гаджев, ЦСКА (тр. Йордан Велинов), Славия (тр. Раде Виденов) и „ Левски” (тр. Орлин Тодоров), варненските Комодор (тр. Николай Райков), Черно море (тр. Милуш Адамов), КПС Варна (тр. Найден Найденов) и Аква Спорт (тр. Стефан Георгиев), както и бургаският Черноморец (тр. Петър Йонов).
КПС Варна за първи път образува мъжки тим, с който ще играе в шампионата. Клубът записа по две трофеи в предишните две години – във възрастите U15 и U17.

Според регламента тимовете ще се срещнат по един път по системата „ всеки против всеки”. В първия кръг в Бургас ог 18 до 20 януари 2019 година (петък до неделя) ще са мачовете сред столичните отбори от една страна и съставите от Варна и Бургас. Във втория кръг ще има два паралелни шампионата. Отново в Бургас от 15 до 17 февруари ще се срещнат един против различен тимовете от морските градове, а по същото време в София – съставите от столицата.

След изиграването на всички мачове се прави общо класиране и първите четири отбора не престават битката за медалите, а останалите пет ще играят за класиране от пето до девето място.

Двубоите във финалната четворка още веднъж ще са на най-модерния басейн в България – „ Парк Арена ОЗК” в Бургас на 20-21 април 2019 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР