Девет от последните 22 случая с коронавирусна инфекция в Пловдивска

...
Девет от последните 22 случая с коронавирусна инфекция в Пловдивска
Коментари Харесай

Коронавирус и в Общинския съвет в Пловдив, тестват всички съветници

Девет от последните 22 случая с коронавирусна зараза в Пловдивска област са от град Пловдив.
Сред тях е и общински консултант от Пловдивския общински съвет. Здравната ревизия организира епидемиологично изследване, а контактните лица се изследват. Организира се тестване на всички съветници, с цел да се подсигурява спокойното протичане на идната сесия в четвъртък.
" Няма място за суматоха. Навсякъде може да се случи сходно нещо. Ще бъде осъществено всичко належащо и съгласно условията на здравните управляващи ", разяснява регионалният шеф Дани Каназирева.
Д-р Иглика Казанджиева от ГЕРБ е дала позитивен резултат за ковид, заяви за Радио Пловдив ръководителят на локалния парламент Александър Държиков. " Тя е добре, самоизлоирала се, само че няма никакви признаци за болестно положение, с изключение на позитивния тест. Не е участвала на комисиите, които заседаваха в петък.
" В понеделник и вторник по график ще се тестват всички съветници и администрацията на Пловдивския общински съвет ", посочи Държиков.
Положителен резултат е отчел и теста на работещ в дискотека " Сикретс ". Заведението е затворено за стерилизация за 14 дни и ще бъде проучен личния състав. Свързан с дискотеката е и различен случай на клиент, който е пловдивчанин. Предприемат се нужните противоепидемични ограничения, като на контактувалите с него се връчват наставления.
Три от днешните случаи са свързани с поделението в Асеновград, като два от новорегистрираните са от града и един от Пловдив. Останалите случаи са от община Кричим, само че не са свързани с шивашкия завод. Установените позитивни проби в общините " Родопи ", Стамболийски и Карлово са на хора, контактували с по-ранните случаи там.
Починала е 59-годишна жена от Перущица, с съпътстващо заболяване – бронхиална астма. Общият брой за региона е 263, излекуваните са 103-ма, на домашно лекуване 112, приетите в болница са 42.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР