Девет от най-добрите български фехтовачи заминаха за световното първенство по

...
Девет от най-добрите български фехтовачи заминаха за световното първенство по
Коментари Харесай

Девет български фехтовачи ще участват на световното първенство в Будапеща

Девет от най-хубавите български фехтовачи отпътуваха за международното състезание по фехтовка за мъже и дами, което ще се организира от 15 до 23 юли в Будапеща.

В тима ни по сабя са Йоана Илиева (носителка на Световната купа за девойки до 20 години и бронзова медалистка от шампионата на планетата за младежи и девойки в Полша), Олга Храмова, Елица Станимирова (седма в отборното класиране на международното състезание за младежи и девойки в Полша), Панчо Пасков (който на Олимпийските игри в Рио де Жанейро победи осемкратния международен първенец Алексей Якименко) и Иван Мандов.

За Пасков, който през 2016 стана първият ни играч по фехтовка на олимпийски игри от 28 години, това ще бъде първото огромно съревнование след тежката травма от 2017 година.
В отбора по шпага са Пламен Диков (балкански вицешампион от 2015 година), Кирил Маринов, Иван Зафиров и Илия Чакъров (13-и на Световната купа за младежи в Белград).  Сабльорките ни станаха шести в Европа в отборното
Най-добрите ни фехтовачи Йоана Илиева и Панчо Пасков ще се борят за място измежду първите петдесет на планетата и ще натрупат строеви опит като част от олимпийската си подготовка за Токио 2020.
Световното състезание ще се организира в Спортния и конферентен център в унгарската столица, който е с потенциал 10 000 души и одобри през 2013 година шампионата на планетата по фехтовка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР