Девет общини в Сърбия обявиха извънредно положение във връзка с

...
Девет общини в Сърбия обявиха извънредно положение във връзка с
Коментари Харесай

Извънредно положение в девет общини в Сърбия заради наводненията

Девет общини в Сърбия оповестиха изключително състояние по отношение на наводненията, провокирани от изобилните снеговалежи, заяви ТАСС.

Както заяви националната телевизия на Сърбия РТС, изключително състояние е въведено в градовете Ниш, Вране, Димитровград, а също в общините Лесковац, Долевац, Боник, Власотинац, Владичин-Хан и Гаджин-Хан.

Представителят на Сектора за изключителни обстановки Влада Племич съобщи че 10 680 семейства са останали без електричество. Тежкият влажен сняг събори електрически стълбове. Нaводненията са провокирани от изобилния снеговалеж на 8-9 януари и последвалите по-късно мощни дъждове. От наводнените обитаеми места избавителни екипи са евакуирали 34 души. Сложна е обстановката в южния град Ниш, където наводненията провокираха замърсяване на водоизточниците. Във връзка с това управляващите взеха решение напълно да изключат града от водоснабдяване.

В същото време, съгласно експертите, в множеството общини водата е почнала да спада и да се връща в речните корита. Заради снеговалежите е затруднено автомобилното придвижване.

Властите оповестиха, че главните автомагистрали са проходими за превоз, само че в градовете, където има снежна завивка на пътищата от 50 до 70 см, обстановката продължава да е тежка. Автомобилното придвижване в столицата Белград също е затруднено. От снега са изчистени единствено главните градски улици, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР