Девет молитвени дома и джамии са били затворени във Франция

...
Девет молитвени дома и джамии са били затворени във Франция
Коментари Харесай

Френските власти затвориха девет молитвени дома и джамии

Девет молитвени дома и джамии са били затворени във Франция в последните седмици, заяви министърът на вътрешните работи на страната Жералд Дарманен, представен от Франс прес.

Девет от 18-те места за молитва, подложени на изключително засилено наблюдаване, са затворени, написа в Туитър министърът.

Conformément aux instructions du Président de la République et du Premier ministre, nous menons une action déterminée contre le séparatisme islamiste.
Parmi les 18 lieux de culte qui étaient particulièrement surveillés à ma demande, 9 ont pu être fermés
— Gérald DARMANIN (@GDarmanin)
"Извършваме решителна акция против ислямския фракционизъм ", добави Дарманен, който на 2 декември предходната година разгласи масирана интервенция и инспекции на 76 джамии.

Повечето се намират в парижкия регион, е декларирал източник от обкръжението на министъра, потвърждавайки информация във в. "Фигаро ".

Законопроектът, "засилващ спазването на правилата на републиката " и ориентиран против радикализма, ще бъде показан за разглеждане на депутатите в специфична комисия в Националното заседание в понеделник, преди от 1 февруари да бъде дебатиран в Народното събрание.

Тази заран се чака вътрешният министър да се срещне с ръководители на трите съществени течения във Френския съвет на мюсюлманското изповедание, с цел да се опита да смекчи вътрешните им различия по плана за промяна на исляма във Франция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР