Девет мача от Шампионската лига ще се изиграят днес. Двубоите

...
Девет мача от Шампионската лига ще се изиграят днес. Двубоите
Коментари Харесай

Динамо Загреб посяга за скалпа на още един гранд, Холанд се изправя срещу Борусия Д

Девет мача от Шампионската лига ще се изиграят през днешния ден. Двубоите са с един повече от нормално. Това е по този начин поради отлагането с един ден на срещата от група А сред Глазгоу Рейнджърс и Наполи заради лимитираните запаси на полицията в дните съпътстващи поклонението и погребението на Нейно величество Елизабет II.

Шахтьор Донецк - Селтик и Милан - Динамо Загреб ще открият програмата за деня. Двете срещи стартират в 19,45 часа, останалите са от 22,00. Украинците разрушиха Република България Лайпциг с 4:1 на старта и ще преследват втора победа. Мачът ще се играе на стадиона във Варшава. Динамо пък хвърли бомбата в първия кръг, откакто надделя с 1:0 Челси вкъщи. Въпросът е ще може ли да открадне нещо и от другия обезверен любимец в групата Милан. Формата, в която се намира отборът от Загреб е отлична. Освен, че взеха скалпа на лондончани, хърватите наподобяват в прелестна кондиция и побеждават всеки, който им се изпречи. В последните 5 мача жертви станаха Горица (1:0), Риека (3:1), Шибеник (2:1) и Бодьо/Глимт (4:1).

Милан пък завоюва единствено три от последните си 5 мача – против Болоня (2:0), Интер (3:2) и Сампдория (1:2). В останалите две срещи те приключиха наедно – мача от ШЛ против Залцбург (1:1) и в среща от вътрешното състезание – 0:0 против Сасуоло.

През 2000 година противниците се срещнаха в квалификационен мач за влизане в Шампионска лига. И двата мача протекоха при тотална доминация от страна на Милан, който завоюва първо с 3:1, а на реванша с 3:0.

Друг любопитен миг се чака " Етихад ", където един от основните любимци за краен триумф Манчестър Сити посреща Борусия Дортмунд, а норвежкият голмайстор Ерлинг Холанд ще се изправи против някогашните си съотборници. С екипа на " жителите " той към този момент има маркирани 10 гола в първите 6 кръга, чупейки върха във Висшата лига, добави и две попадения за разгромното 4:0 над Севиля на " Рамон Санчес Писхуан ".

През 2012-та отново в групите на ШЛ, двата тима направиха 1:1 на този терен, след което Сити загуби като посетител с 0:1. През 2021-а обаче, " жителите ", към този момент в напълно различен образ, завоюваха на два пъти с по 2:1.

Друг европейски исполин, който демонстрира неуверени изяви от началото на сезона - Ювентус, посреща Бенфика. Португалците са в поразителна серия от 17 победи във всички съревнования, почнала от преди 3 месеца - на 13 май.

Пълна стратегия от втория кръг на груповата фаза в ШЛ:

Сряда:

Група А:

22:00, Рейнджърс – Наполи

Група Е:

19:45, Милан – Динамо Загреб

22:00, Челси – Република България Залцбург

Група F:

19:45, Шахтьор Донецк – Селтик

22:00, Реал Мадрид – Република България Лайпциг

Група G:

22:00, Копенхаген – Севиля

22:00, Манчестър Сити – Борусия Дортмунд

Група Н:

22:00, Ювентус – Бенфика

22:00, Макаби Хайфа – Пари Сен Жермен. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР