Девет кучета ще бдят за крадци по плажовете на Несебър

...
Девет кучета ще бдят за крадци по плажовете на Несебър
Коментари Харесай

МВР пази с кучета туристите в Несебър

Девет кучета ще бдят за крадци по плажовете на Несебър и Слънчев бряг това лято. Те ще обикалят през нощта с патрулиращите служители на реда, с цел да се обезпечи спокойствието на туристите. Освен това, част от командированите от вътрешността на страната униформени, също ще идват в РУП- Несебър с подготвени да ловят крадци кучета, написа в. „ Труд “.

Кражбите по плажа са измежду най- постоянно срещаните закононарушения през сезона. Докато се къпят в морето, непознати и родни туристи оставят движимостите си без контрол и по този начин дават „ зелена светлина” на обирджиите. Те най-често са от вътрешността на страната, пристигнали поради скупчването на доста хора през летния сезон в курортите.

„ Крадците са доста изобретателни. Миналото лято заловихме няколко, които използваха следната скица: заравят се съвсем задачите в пясъка, с цел да не ги забележи никой и когато, да речем, влюбена двойка реши да се усамоти през нощта, не ги вижда.

Щом туристите влязат в морето, крадците изскачат от пясъчните си скривалища и ги обират до шушка”, разкриха криминалисти. „ Хитреците” обаче били стремително разкрити точно с помощта на кучетата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР