Девет китайски експерти по коронавируса и тонове помощи - санитарни

...
Девет китайски експерти по коронавируса и тонове помощи - санитарни
Коментари Харесай

Китайски експерти по коронавируса и тонове санитарни материали в помощ за Рим

Девет китайски специалисти по ковид и тонове помощи - санитарни материали, дойдоха нощес в Рим на борда на специфичен аероплан за подпомагане на Италия като най-пострадалата от заболяването европейска страна, съобщи Франс прес, като се базира на източници от летищните управляващи.

Китай, откъдето потегли пандемията и където броят на новите случаи значително спада, стартира да изпраща експерти и материали в ред други страни.

Говорителят на китайската дипломация Гън Шуан сподели през вчерашния ден, че след Ирак и Иран Италия получава специалисти медици, лекарства за интензивни грижи, защитни материали и друга помощ.

Китайските експерти, с маски на лицата, бяха посрещнати от представители на италианските здравни управляващи на римското летище Фиумичино. Товарът на самолета включваше по-специално респиратори, електрокардиографи, десетки хиляди маски и други консумативи, заяви Фанческо Рока, президентът на италианския Червен кръст.

Китайският външен министър Ван И увери в сряда в диалог по телефона италианския си сътрудник Луиджи ди Майо, че Пекин ще поддържа Италия в битката с ковид. " Китайският народ няма в никакъв случай да зарави скъпата помощ, предоставена от Италия, когато Китай изживяваше най-тежките моменти " от епидемията на китайска територия, съобщи той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР