Девет къщи за гости в Пазарджишко са санкционирани да възстановят

...
Девет къщи за гости в Пазарджишко са санкционирани да възстановят
Коментари Харесай

Девет къщи за гости в Пазарджишко връщат получените субсидии

Девет къщи за посетители в Пазарджишко са глобени да възстановят цялостния размер на полученото финансово подкрепяне посредством Държавен фонд „ Земеделие “, оповестяват от ведомството. Шест от местата за нощувка са в община Батак, и по една във Велинград, Сърница и Стрелча. Сумите за възобновяване са от към 46 000 до над 391 000 лв., съгласно етапната оценка на ревизираните 276 туристически обекта от общо 288, получили финансиране.

Най-много пари ще би трябвало да връща едноличен търговец за ваканционен комплекс в местността Топавиците край Батак – 391 160 лв.. Повечето планове са на стойност над 200 000 лв.. С изключение на тези в Сърница и Стрелча, които са употребили помощ за преустройства, уреди, транспортно средство и съоръжение, като сумите са надлежно 54 819 лв. и 46 102 лв..

Най-честите нарушавания при плановете за къщи за посетители са свързани с несъблюдение на индикаторите на утвърждения бизнес проект, прецизират от Фонд „ Земеделие “. По-конкретно - несъблюдение на осъществените доходи от подкрепената активност или на уговорката за основаване на нови работни места, липса на активи, за които е изплатена дотацията, както и изкуствено основани условия, за приемане на преимущество в несъгласие с задачите на мярката. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР