Девет жени обвиниха френския продуцент Ален Сарде в изнасилване и

...
Девет жени обвиниха френския продуцент Ален Сарде в изнасилване и
Коментари Харесай

Фестивалът в Кан помрачен от секс скандал

Девет дами упрекнаха френския продуцент Ален Сарде в обезчестяване и полово посягане.

Сарде отхвърли обвиняванията.

72-годишният продуцент не е публично упрекнат в закононарушения за въпросните произшествия.

Свидетелствата бяха оповестени на 14 май, в навечерието на филмовия фестивал в Кан, където Сарде направи министър председатели на 50 кино лентата през годините, в това число спечелилия Златна палма „ Пианистът “ на Роман Полански и „ Мълхоланд Драйв “ на Дейвид Линч.

Обвиненията датират от 1985 година до 2003 година и всички са от актриси, предпочели анонимност, като се изключи Анелиз Хесме и Лорънс Кот.

Жените, отправящи обвинявания към продуцента, са се срещали със Сарде под предлог, че разискват евентуални функции както в неговия офис, по този начин и в дома му и на други места отвън снимачната площадка.

Една жена споделя, че е била изнасилена от Сарде, когато е била на 15, а той на 33.

Адвокатът на Ален Сарде, Жаклин Лафонт, упрекна медиите, че желаят от Сарде да приказва, без да разкриват имената и самоличностите на дамите, които го упрекват, „ множеството от тях към 40 години по-късно “.

Лафонт сподели, че продуцентът е „ засегнат и унищожен от тези лъжливи изказвания, които му приписват държание, което той не утвърждава и което е изцяло непознато за него “.

Сарде беше замесен в дело за проституция в Париж през 1997 година, включващо политически, артистични и спортни фигури във Франция и чужбина, което по-късно беше отхвърлено.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР