Девет души от персонала на кардиологичното отделение в държавната болница

...
Девет души от персонала на кардиологичното отделение в държавната болница
Коментари Харесай

Напрежение! 9 души от персонала на отделение в МБАЛ Д-р Стамен Илиев в Монтана със съмнение за коронавирус

Девет души от личния състав на кардиологичното поделение в държавната болница МБАЛ "Д-р Стамен Илиев " в Монтана остават да нощуват в отделението, защото са били в контакт с пациент, за който има подозрение, че е инфектиран с ковид, заяви за Българска телеграфна агенция здравната сестра Магдалена Стоянова, която е измежду контактните.
Пациентът И.А. /61г./ от Монтана постъпил в отделението през вчерашния ден сутринта, защото сърцето му излязло от темп. При постъпването той имал суха кашлица и бил доста изнемощял, само че в следствие вдигнал и температура. Уведомени били лекарите от инфекциозното поделение на болничното заведение, които изпратили здравна сестра да вземе проба за ковид от пациента. До 18 часа през днешния ден към момента няма резултат от тестът и поради това две лекарки, пет медицински сестри и две санитарки, които били в контакт с пациента, ще останат да нощуват в отделението. Междувременно три от тях към този момент са се прибирали в домовете си при фамилиите си един път от през вчерашния ден сутринта до в този момент, разгласи сестра Стоянова. Тя заяви, че личният състав на отделението е работил единствено с маски на лицето, само че без други специфични защитни средства.
И.А. е от ромския квартал на Монтана "Кошарник " и при постъпването си в отделението е обяснил, че има магазин за хранителни артикули в квартала. В магазина той е бил в контакт с доста хора, които се се завърнали тези дни от работа в чужбина поради затворени там заводи и компании. Поради това има възможност да е инфектиран, разяснява Магдалена Стоянова.
Директорът на болничното заведение в Монтана доктор Тони Тодоров съобщи, че поддържа решението на личния състав на кардиологичното поделение да остане в отделението, до момента в който резултатът от тестът за ковид стане прочут. По думите му той постоянно звъни в лабораторията, където се прави анализът, само че досега няма изясненост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР