Девет български граждани и пет незаконно пребиваващи у нас лица

...
Девет български граждани и пет незаконно пребиваващи у нас лица
Коментари Харесай

Няма действащ полицай сред задържаните за трафик на чужденци край Пловдив

Девет български жители и пет нелегално пребиваващи у нас лица от Сирия и Ирак бяха арестувани през вчерашния ден малко преди 20 ч. на автомагистрала " Тракия " край Пловдив. Срещу шестима от българите са повдигнати обвинявания.

Мигранти и служители на реда арестувани при спецакция на Министерство на вътрешните работи (ВИДЕО)

" Ауди " 8 и " Мерцедес " са първите два спрени автомобила. " Ауди " -то е било ръководено от 50 годишен мъж, а в колата е имало двама сирийци на възраст 20-22 години с документи за идентичност. В " Мерцедес " -а, ръководен от 33-годишен от Костинброд, е имало трима иракчани.

Задържаха незаконни мигранти в региона на Свиленград

След минути е спряно и " Пежо " с трима пасажери, които нямат общо със схемата за превозване на нелегално пребиваващи емигранти, само че и 37-годишна жена от Хасково, която по първични данни играе сериозна роля в организацията. Групата е имала и пилотен автомобил, екипиран със светлинна и звукова сигнализация, които са били задействани при прекъсването. " Пежо " -то се е движило 10 минути преди останалите и е имало разследваща роля.

Най-възрастният член на групата, 50 годишен мъж от София, има професионално минало, обвързвано с Министерство на вътрешните работи, само че не е настоящ служител на реда от дълго време, заяви основен комисар Атанас Илков, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.
 трафик Пловдив БГНЕС
Задържаният е работил в системата до 1988 година, няма престъпно минало. Нелегалните имигранти са ориентирани към лагера в Харманли. По първични данни, те са платили от 500 до 1000 евро за прекосяването им от Турция през България. Най- евентуално задачата им е била страна в Западна Европа, само че това още се прецизира.

Евродепутат: Да разселим бежанците в Източна Европа

За този жанр закононарушение, което включва подкрепяне на нелегално пребиваващи или преминаващи чужденци посредством проведена група и с материална полза, законът планува наказване от 1 до 6 години и санкция от 5 000 до 20 000 лева Групата е била следена от два месеца.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР