Девесилът е подправка, която се използва у нас, както и

...
Девесилът е подправка, която се използва у нас, както и
Коментари Харесай

Девесил и неговите ползи за организма

Девесилът е фалшификация, която се употребява у нас, както и в кухните на доста нации в Европа и Азия. Той е многогодишно растение от фамилията на моркова и магданоза. Използва се като фалшификация за супи, агнешко месо, риба, разнообразни салати и разядки.

Освен особеният усет, девесилът има и някои дейни лечебни субстанции, които го вършат доста потребен за здравето. Той съдържа камфор, лимонов, кумарини, лецитин, органични киселини и полифеноли.

За какво е потребен девесилът?

Има антиалергични свойства

Благодарение на противовъзпалителните и успокояващи свойства, девесилът има резултати и при алергични реакции. Кверцетинът в него понижава имунния отговор, като работи сходно на инхибитор на хистамините в тялото. Симптомите на хрема, сълзене, раздразнение в гърлото понижават.

Полезен е за кожата

Успокояващите свойства на девесила играят значима роля и за кожата. Приложен непосредствено върху нея той облекчава разнообразни раздразнения. Антиоксидантите в него проникват в кожата и я успокояват. Действа добре при екзема, псориазис, както и против бръчки.

Помага при проблеми с дихателните пътища

Девесилът работи като отхрачващ сътрудник, помагащ при кашлица и болно гърло. В девесила се съдържа евкалиптол, който има успокояващо и отхрачващо деяние, намаляващо възпалението в тъканите на дихателните пътища.

Антибактериални свойства

Някои проучвания демонстрират, че девесилът има антибактериален резултат при бактерии като ешерихия коли, салмонела като има свойството да понижава тяхното влияние. При зараза с сходни бактерии обаче се консултирайте наложително с доктор, защото билковите и растителни средства не са задоволителни.

Подпомага храносмилането

Девесилът има противовъзпалителен темперамент, което усъвършенства храносмилателната система. Идеален е за смутени корем и вътрешности. Намалява подуването, газовете, болката в корема и подтиква естественото придвижване на червата.

Облекчава менструални болки

Тъй като девесилът има противовъзпалителни свойства, той оказва помощ и за облекчение на менструални признаци като болки, конвулсии, отичане.

Потиска болката при артрит

Отново с помощта на противовъзпалителните субстанции в състава си девесилът е потребен и при угнетяване на болката и възпалението при артрит. Ефикасен е още при подагра и хемороиди.

Полезен за бъбреците

Девесилът е натурален диуретик, който подтиква образуването на урина в бъбреците и извеждането на токсините от организма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР