Deutsche Welle съобщи, че Германия е поставила нов рекорд за

...
Deutsche Welle съобщи, че Германия е поставила нов рекорд за
Коментари Харесай

Германия постави нов рекорд в добива на електрическа енергия от възобновяеми източници

Deutsche Welle заяви, че Германия е сложила нов връх за рандеман на електрическа енергия от възобновими източници. Цитирани са данните на концерна Eon.
През първата половина на 2018 година е генерирана 104 милиарда киловатчаса зелена сила . В този доклад не е включена силата от слънчевите панели. Най-голям е делът на вятърните електроцентрали, обезпечили към 55 милиарда KWh.

За Германия, върховете от този вид не са нещо ново. В края на предходната година бе оповестена информация, че вятърната енергетика на тази страна краткотрайно е понижила цените на електрическата сила до негативни смисли. Но това се случва доста рядко.

Към сегашен ден, В Германия делът на възобновимата електрическа сила доближи 33%. Това е с към 4% повече от постигнатото предходната година. Германия възнамерява към 2050 година делът на зелената сила да доближи 100%.

През идващите две години ще бъдат издигнати вятърни паркове и слънчеви панели с обща мощ 8 гигавата. Това е еквивалентно на няколко атомни централи.

До края на годината немското държавно управление би трябвало да показа съответен проект за цялостния отвод от потребление на въглищните електроцентрали в страната. Най-вредните от позиция изхвърляния въглероден диоксид, ще бъдат затворени още през 2019 година. След това ще стартира затварянето на газовите електроцентрали.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР