Deutsche Telekom заведе дело срещу противоречивите правила, които ще бъдат

...
Deutsche Telekom заведе дело срещу противоречивите правила, които ще бъдат
Коментари Харесай

Германските оператори поставят правни предизвикателства пред 5G




Deutsche Telekom заведе дело против спорните правила, които ще бъдат наложени на операторите в немския търг за 5G, откакто сходни искове заведоха локалните поделения на Telefonica и Vodafone, оповестява Die Welt.

Според изданията в Германия искът на Deutsche Telekom е заведен в Кьолн, само че и трите мобилни оператора са почнали сходни правни процедури против изискванията в търга за 5G честоти на регулатора Bundesnetzagentur, който завърши при започване на декември.

Жалбите на Telefonica Германия и Vodafone Германия са подадени през декември.

Исковете не са изненада, откакто и трите телекома и групата GSMA оправиха остри рецензии към разпоредбите на търга, въпреки че препоръчаните условия бяха показани преди документът да е дефинитивно приключен. Още тогава Vodafone Германия заплаши да предприеме правни дейности, в случай че тези правила бъдат признати.

Според изискванията, сложени от регулатора, спектърът за 5G ще възложен дружно със отговорности за покритие, разказани от GSMA като „ нереалистични “, което правело доста рисковано „ 5G бъдещето “ на Германия.

Въпреки митингите на промишлеността, някои политици в Германия желаеха още по-строги правила за даване на радиочестотния набор за 5G. Търгът е плануван за пролетта на тази 2019 година, само че не е ясно дали жалбите ще има въздействие върху него.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР