Deutsche bank продължава да губи приходи, докато Fintech секторът расте

...
Deutsche bank продължава да губи приходи, докато Fintech секторът расте
Коментари Харесай

Германската финтех компания Wirecard вече струва повече от Deutsche Bank

Deutsche bank продължава да губи доходи, до момента в който Fintech секторът пораства

Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Paysera стартира да предлага услуга за безкартови мобилни заплащания

Българските търговци могат да одобряват безкешови заплащания и без ПОС терминал
22 юли 2018
TBI Bank стартира да набира депозити на немския пазар

Банката ще предлага спестовните си артикули посредством паневропейската онлайн борса за влогове Raisin
8 юли 2018
Банките и fintech фирмите може да са сътрудници

Около това се сплотиха представители на компании от финансовия и софтуерния бранш и банки по време на първата годишна Fintech Summit, проведена от " Капитал "
31 май 2018 Германският снабдител на платежни услуги Wirecard, чиито доходи са едвам 5% от тези на Deutsche Bank, в този момент коства повече от кредитната институция, считана от регулаторите за една от най-важните банки в света.

Компанията, основана в предградието на Мюнхен Ашеим, надмина най-голямата банка в Германия по пазарна капитализация в понеделник, яхвайки вълната от възторг на вложителите за платежните компании. Акциите, които се повишиха с повече от 84% тази година, ще се причислят към показателя DAX на фондовата борса във Франкфурт идващия месец евентуално за сметка на Commerzbank, написа Bloomberg.

Fintech растежът

Растежът на Wirecard е огледален и на триумфа на Adyen NV, европейски стартъп за разплащания, чиито акции се удвоиха от дебюта през юни. Платежните компании са известни измежду вложителите, тъй като могат да се възползват от бързото световно повишаване на онлайн търговията и потреблението на мобилни устройства за банкиране, без да се постанова да поемат разноските за даване и ръководство на дълготрайни заеми.

Wirecard, чиято пазарна стойност възлиза на към 21.1 милиарда евро, обезпечава програмен продукт и системи за онлайн заплащания и попречване на измами. Приходите в 19-годишната компания се чака да набъбнат до към 2.5 милиарда евро до края на 2019 година при 1.5 милиарда евро предходната година. За разлика от тях приходите на Deutsche Bank са намалели с повече от 10% през последните три години, а основният изпълнителен шеф Кристиан Шивинг разгласи още съкращения тази година, оставяйки анализаторите скептични за способността за напредък.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР