Deutsche Bank изчислява, че при сделка с Commerzbank банката ще

...
Deutsche Bank изчислява, че при сделка с Commerzbank банката ще
Коментари Харесай

Deutsche Bank ще загуби €1,5 милиарда приходи след сливането с Commerzbank

Deutsche Bank пресмята, че при договорка с Commerzbank банката ще загуби сред €1 милиард и €1,5 милиарда доходи от клиенти, които ще изоставен обединената договорка, написа Bloomberg, цитирайки свои източници.

Прогнозата е основен фактор във взимането на решение дали сливането на двете банки има смисъл, показват източниците. Главните изпълнителни шефове на двете институции подчертаха, че диалозите са с отворен край и договорка ще има единствено при положение, че тя ще усъвършенства резултатите.

Загубеният бизнес и разноските по реструктуриране ще би трябвало да бъде обезщетени с течение на времето от по-ниските разноски. Засега се пресмята, че при обединение двете най-големи банки в Германия ще спестят към €2,7 милиарда.

Разговорите към този момент са в петата си седмица и от ден на ден се концентрират върху бъдещето на капиталовото поделение на Deutsche Bank. То от дълго време основава терзания, защото облагата от него е ниска, а през последните години сътвори много правни проблеми.

Най-много спестени разноски ще дойдат от намаляването на работни места и клонове, които се припокриват. До 30 000 работни места са под риск, което сътвори рецензия от синдикатите.

Общо, Deutsche Bank пресмята, че може да понижи към 40% от главните разноски на Commerzbank, или към €2,7 милиарда. Еднократните разноски по реструктурирането ще възлязат на към €4 милиарда./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР