Deutsche Bank и UBS Group обсъждат варианти за обединяване на

...
Deutsche Bank и UBS Group обсъждат варианти за обединяване на
Коментари Харесай

Deutsche Bank и UBS Group преговарят за частично обединение

Deutsche Bank и UBS Group разискват разновидности за сливане на част от интервенциите си за капиталово банкиране, пишат Wall Street Journal и Reuters.

Преговорите са почнали от началото на годината, а в средата на месец юни е била извършена полемика за основаването на алианс за капиталово банкиране.

Гигантите не са стигнали до договорка, тъй като екипите им не са съумели да се договорят по отношение на тежки, само че значими въпроси като структурирането и разпределянето на капитала за възможните бъдещи общи интервенции.

По думите на осведомени с вътрешните интервенции източници на Wall Street Journal договарянията сред двамата най-големи кредитора в Германия и Швейцария са показни за това какъв брой надалеч европейските кредитори са подготвени да отидат, с цел да се оправят с безмилостната банкова среда. Предвид негативните лихвени проценти, забавянето на икономическия напредък и конкуренцията, банките в Европа изпитват все по-големи компликации.

Според източниците банките водели договаряния от доста време, само че те постоянно се проваляли. След това обаче бивали подновявани.
 Как централните банки постепенно, само че несъмнено тласкат света към нова финансова рецесия
Как централните банки постепенно, само че несъмнено тласкат света към нова финансова рецесия

Те са скъпи, неефективни и основават финансови балони

Deutsche Bank

За Deutsche Bank едно хипотетично обединение с различен заемодател може да се преглежда като ход за изплъзване от сегашните мъчителни съкращения.

UBS

UBS страда от променливите си резултати в капиталовото си банкиране. Акциите на колоса сега се търгуват покрай най-ниската си стойност след преструктурирането на финансовата институция през 2012 година.

През месец май Bloomberg осведоми, че двете банки са обсъждали обединение през годината като ход, който да сътвори европейски банков водач, който от своя страна да е кадърен да се конкурира с най-доминиращите на пазара играчи от Wall Street като JPMorgan Chase и Goldman Sachs. Досега обаче не беше обявено, че договарянията са траяли.

В юнските договаряния присъединяване са взели финансовите шефове на двете банки, други ръководители на капиталовите отдели и съветници.

На срещата двете страни разискали благоприятни условия за замяна на някои интервенции и сливане на части от капиталовия си бизнес. Цялостно обединение не е било обсъждано.

Според източниците е била разгърната идея да се заложи на мощните страни на двете банки, откакто Deutsche Bank продължава да е мощен състезател при търговията с принадлежности с закрепен приход, а UBS ограничи тази си действия преди години. Междувременно швейцарците имат по-успешен бизнес с скъпи бумаги.
 Deutsche Bank регистрира €3,5 милиарда загуба за второто тримесечие
Deutsche Bank регистрира €3,5 милиарда загуба за второто тримесечие

По-голяма от очакваната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР