Deutsche Bank е постигнала извънсъдебно споразумение с 45 щата на

...
Deutsche Bank е постигнала извънсъдебно споразумение с 45 щата на
Коментари Харесай

Deutsche Bank се споразумя да плати 220 млн. долара за скандала с Libor

Deutsche Bank е постигнала извънсъдебно съглашение с 45 щата на Съединени американски щати и ще заплати 220 милиона $, с цел да отпаднат обвиняванията против нея за присъединяване в скрит план по манипулиране на американската рента Libor, съобщи ДПА.

Обвиненията към немския банков колос включват скрит план с съперници за манипулиране на доларовия показател Libor и други референтни лихви.

Няма да толерираме измамническо, манипулативно или заговорническо държание, което се намесва или подкопава доверието във финансовите ни пазари, съобщи генералният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдърмен в изказване.

Големите финансови институции, сходно на всички други участници на пазара, би трябвало да съблюдават разпоредбите, акцентира той.

Като резултат от непозволеното държание на Deutsche Bank държавни сдружения и организации с нестопанска цел са били излъгани със средства, които другояче можеха да бъдат употребявани за богатството на Ню Йорк, добавя прокурорът.

Според представител на банката съглашението позволява последното висящо следствие против институцията в Съединени американски щати, обвързвано с Libor.

Банките употребяват Libor (London Interbank Offered Rate), с цел да дефинират лихвите по кредитни карти, ипотеки, студентски заеми и други преводи на обща стойност към 350 трилиона $, както и цената на заемите, които си отпускат взаимно.

Според съглашението Deutsche Bank се признава за отговорна по обвинявания, че нейни чиновници са взели участие в съвсем ежедневни операции на лихвата в интервала 2005-2010 година, добавя Блумбърг.

Група от 16 банки отразява лихвите по кредитиране на междубанковия пазар и дневният показател Libor се пресмята като междинните осем от техните заявки.

Заради разкритите операции на индикатора от банки държавни управления от целия свят започнаха следствия, а избухналият скандал докара до старания за промяна на културата на банковия бранш през последното десетилетие. Общите санкции, наложени на редица банки, надвишиха 9 милиарда $. Преди две години Deutsche Bank заплати 2,5 милиарда $ след следствия в Съединени американски щати и Англия, а лондонското й поделение се призна за отговорно в машинация поради ролята си в абсурда.

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР