Детството е времето, в което сякаш гледаме живота през онези

...
Детството е времето, в което сякаш гледаме живота през онези
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Потърпевши от пандемията са децата, нуждаят се от подкрепа

Детството е времето, в което като че ли гледаме живота през тези калейдоскопи, при които завъртиш ли ги, фигурките стартират да получават радостни контури. В днешно време обаче децата прекомерно постоянно като че ли се смаляват под тежестта на проблемите. Прицелваме се в пандемията, без да сме напълно сигурни какво вършим, а в това време тревогата, самотата и гладът  се надвесват като граблива птица над най-малките.

Правителствата би трябвало да вложат повече средства и запаси, с цел да запазят психическото богатство на децата и юношите, приканва организацията на Организация на обединените нации за протекция на детето в отчет от вторник, който сигнализира за евентуалните вреди върху психологичното здраве, разследване от пандемията от Covid-19, която се отрази най-осезаемо на извънредно бедните и уязвими деца.

 
    View this post on Instagram           
Публикация, споделена от UNICEF (@unicef)

УНИЦЕФ споделя, че извършеното проучване „ Състоянието на децата по света “ е най-цялостният взор, юридически до момента за психологичното здраве на децата и юношите в международен мащаб. Коронавирусната рецесия и насилственото затваряне на учебни заведения, което прекатурна с главата надолу живота, постави на напред във времето въпроса за  психическото благоденствие на децата.

УНИЦЕФ отбелязва, че може да са необходими години, с цел да се откри в най-пълна степен въздействието на пандемията върху психологичното здраве на дребните. Психиатрите oтчитат признаци на дистрес, като деца и юноши най-често търсят помощ при съществуване на мисли за самоубийство, тревога, хранителни разстройства, тъй като локдауна и прекосяването към отдалечено образование ги откъсва от приятелите и ежедневната им рутина.

 
    View this post on Instagram           
Публикация, споделена от UNICEF (@unicef)

„ Покрай паднемичните условия децата прекараха години от живота си надалеч от фамилията, приятелите, класните стаи, играта - основни за детството, а това мъчно може да бъде заличено “, сподели изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Хенриета Фор.

" Въздействието е доста и това е единствено върхът на айсберга ", добави с паника Фор. " Още преди пандемията прекалено много деца имаха неразрешените проблеми, свързани с психологичното здраве. Правителствата не вършат задоволително вложения,  за да посрещнат тези  съществени нужди. "

УНИЦЕФ декларира, че разноските за подкрепяне и отбрана на психологичното здраве „ са извънредно ниски “, само че за сметка на това потребностите са належащи. Като се базира на данни преди пандемията от 2019 година, организацията извежда мрачна статистика, че съвсем 46 000 деца и юноши на възраст от 10 до 19 години лишават живота си всяка година.

Дистанционното образование остана задача невъзможна за стотици милиони младежи. Всеки трети възпитаник не може да взе участие интензивно в образователния развой, тъй като няма достъп до интернет или телевизия. Децата в най-бедните фамилии са най-засегнати. Изчислено е, че две от пет деца в Източна и Южна Африка са останали без учебно заведение чак до юли тази година.

Друг факт с изострен връх на действителността е, че локадуните също подхранват и поведенческите проблеми и се отразяват с особена мощ върху деца с аутизъм и хиперактивност, акцентира УНИЦЕФ. Затова имат потребност да им бъде обърнато особено внимание, подобаваща грижа и доста деликатност.

Завещаното от пандемията мъчно може да бъде изтрито като с гумичка, само че е по силите ни да смекчим най-малко малко паниките на най-малките, на които постоянно се постанова да изнасят най-големия товар на плещите си.
 УНИЦЕФ: Затварянето на учебните заведения е рисково
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР