Детско - юношески фолклорен ансамбъл Тракийче“ към Детски комплекс Сливен

...
Детско - юношески фолклорен ансамбъл Тракийче“ към Детски комплекс Сливен
Коментари Харесай

ДЮФА „Тракийче“ заминава на турне в Индия

Детско - младежки фолклорен отбор „ Тракийче “ към Детски комплекс Сливен отпътува на турне в Индия, където ще показа фолклорна стратегия с танци, присъщи за района.

„ Поканата е от посланика на България в Делхи и е по отношение на честването на Националния ни празник, който се отбелязва на по-късен стадий в посолството “, заяви за Дарик Христо Котов – шеф на ЦПЛР-Детски комплекс Сливен.



Изявите ще са в продължение на 4 дни. Заминаването е на 4 април. Групата, с началник Виолина Попова, се състои от девет юноши и девойки, на възраст 17-18 години. Те ще останат в индийската столица до 10 март.

„ Сливен и ДЮФА “Тракийче “ са получили международно самопризнание, за което приказват поканите от разнообразни краища на света. Ансамбълът към този момент е с турнетата по два пъти в годината отвън страната ни “, показа още Котов..

Припомняме, че в края на 2023 година “ Тракийче “ взе участие в два Международни фестивала в Йонгдонг, Южна Корея. Тогава група от 17 представители на ансамбъла танцуваха дружно с връстниците си от Южна Африка, Киргизстан, Италия и Тайланд.
За следващ път надарените танцьори показват почтено България и Сливен.

Чуйте аудиото..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР