Детският телевизионен канал Cartoon Network организира състезание по влогърски умения

...
Детският телевизионен канал Cartoon Network организира състезание по влогърски умения
Коментари Харесай

Конкурс подготвя деца за влогъри

Детският ефирен канал Cartoon Network провежда съревнование по влогърски умения за деца.

„ ВЛОГНИ “ цели да подтиква надарени деца от 6 до 16-годишна възраст да покажат какъв брой положителни видео-блогове могат да основават. Конкурсът ще продължи от 31 юли до 19 септември и ще излъчи най-хубав гостуващ влогър на детския ефирен канал. В него могат да вземат участие начинаещи влогъри, както и всички, за които това е било до момента единствено фантазия.

Основната концепция на надпреварата е, че децата могат да развиват изобретателния си капацитет, което освен понижава рисковете онлайн, само че и ги подтиква да станат дейни цифрови жители и създатели на живота си. Партньор на надпреварата е Центърът за безвреден интернет.

Национално представително проучване на Центъра за безвреден интернет измежду деца от 9 до 17 години сподели, че въпреки 80% от децата могат да основат видео наличие, в реалност едвам 23% от тях в действителност са го правили. А опцията детето да се изяви обществено влияе извънредно позитивно върху неговото прочувствено и интелектуално развиване.
 деца деца
То придобива убеденост в себе си и става по-самостоятелно, което му оказва помощ да се осъществя по-успешно в живота. В същото време потреблението на интернет за креативна изява внезапно понижава и заплахите, с които децата се сблъскват онлайн.

Посланик на ВЛОГНИ е един от най-известните български влогъри – Крис Захариев. Той ще бъде наставник на начинаещите видео блогъри и ще им оказва помощ със препоръки по какъв начин да създадат канала си сполучлив, по какъв начин да развиват креативния си капацитет и по какъв начин да заобикалят клопките, които мрежата слага пред тях.

Полето, на което децата ще покажат уменията си, е точно интернет. В рамките на месец и половина те ще вземат участие в провокации, които ще бъдат обявявани на формалния уебсайт на надпреварата vlogni.cartoonnetwork.bg.

Уебсайтът на надпреварата ще съдържа препоръки и поетапно управление за основаване на забавни влогове. Представените видеоклипове ще бъдат модерирани и оценени по личен метод, духовитост и умения, които демонстрират децата. Те би трябвало да вземат присъединяване в минимум две провокации, с цел да имат опцията да се класират за втория (финален) кръг. За всеки влог се изисква единодушието на родителите.

След първите 4 задания жури ще избере тримата най-хубави, които ще имат опцията да вземат участие във видео уоркшоп с Крис Захариев, а един от тях ще стане формален гостуващ влогър на Cartoon Network. Победителят ще получава извънредна информация за всички нови планове на телевизионния канал. Така той ще може да осведоми своите почитатели за забавни обстоятелства към фотосите, за основателите на продукциите, както и ще раздава награди на най-запалените почитатели.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР