Детският хор на БНР за пореден път ще демонстрира музикално

...
Детският хор на БНР за пореден път ще демонстрира музикално
Коментари Харесай

Детският хор на БНР с концерт по случай Дните на японската култура

Детският хор на БНР за следващ път ще показва музикално и певческо майсторство в концерт, отдаден на културните връзки сред България и Япония. Събитието, част от програмата на 29-ите Дни на японската просвета в България, ще се състои през днешния ден, 18 октомври, от 19 ч. в Аулата на СУ "Св. Климент Охридски ". Входът е с предложения.
Детският радиохор ще извърши подбрани български, японски и световноизвестни хорови песни. Представлението ще премине под палката на основния диригент на хора маестра Венеция Караманова. Концертът ще затвърди положителните взаимоотношения сред двете страни и ще насърчи бъдещия културен продан сред Япония и България.
Детският хор на БНР и Япония стартират да градят дългогодишните си връзки още през 1967 година, когато по покана на тогавашния президент на Токайския университет - проф. Шигейоши Мацумае, хорът дружно с създателя си акад. Христо Недялков за първи път гостува в Япония. Оттогава до момента хорът е изнесъл към 500 концерта в над 150 японски града. През 2015 година той е почетен с почетната премия на посланика на Япония в България Такаши Коидзуми за извънреден принос в развиването на културните връзки, взаимното съгласие и другарството сред Япония и България.
Концертът се провежда от Асоциацията на приключилите Токайския университет в България и катедра "Музика " към ФНПП на СУ "Св. Климент Охридски " с поддръжката на посолството на Япония в България.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР