Детският хор на Българското национално радио ще представи своето музикално

...
Детският хор на Българското национално радио ще представи своето музикално
Коментари Харесай

Български и японски песни ни поднася Детският хор на БНР

Детският хор на Българското национално радио ще показа своето музикално майсторство и певческо изкуство довечера от 19.00 часа в Софийската градска художествена изложба. Концертът е отдаден на мощните културни връзки сред Япония и България и е част от програмата за 28-ите Дни на японската просвета в България.

Диригентът Венеция Караманова изясни пред Радио София, че подборът за концерта е напълно от български и японски песни, " с цел да сътворим песенния културен мост сред двете страни ". Акомпаниментът е на пианистката Светлана Ананиевска.

Японската музика постоянно е участвала в репертоара на Детския радиохор още от 1967 година. Поколения деца са били възпитавани дружно с японската ария, напомни Караманова. Добрите креативен връзки на Радиохора със Страната на изгряващото слънце са основани още през 1966 година от създателя на хора акад. Христо Недялков и създателя на Токайския университет Шигейоши Мацумае и са непокътнати и до през днешния ден

Събитието се провежда от Детския хор на БНР, Асоциацията на приключилите Токайския университет в България и Софийската градска художествена изложба, с поддръжката на Посолството на Япония в България.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР