Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) предупреди за катастрофално недохранване за

...
Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) предупреди за катастрофално недохранване за
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Милиони деца по света са заплашени от глад или смърт

Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) предизвести за пагубно недохранване за хиляди деца по света, в това число заради последствията от войната в Украйна и пандемията, предава Анадолската организация.

В момента 13,6 милиона деца по света страдат от апетит и тежко недохранване, оповестява пресслужбата на Организация на обединените нации.

Броят на недохранените деца растеше още преди войната в Украйна, само че в този момент обстановката стартира да се утежнява. Една четвърт от недохранените деца живеят в конфликтни зони като Етиопия и Афганистан. Повече от 10 милиона деца в Африканския рог са докарани до ръба на глада заради сушата.

Но епицентърът на тежкото недохранване остава Южна Азия, където към едно на всеки 22 деца страда от това положение, три пъти повече, в сравнение с в Африка на юг от Сахара.

УНИЦЕФ счита, че заради нахлуването на Русия в Украйна и разстройствата заради пандемията, разноските за животоспасяващо лекуване на деца с най-тежката форма на недохранване могат да се усилят с 16 %.

" Дори преди войната в Украйна да окаже негативно влияние върху продоволствената сигурност по света, фамилиите на всички места се бореха да изхранват децата си заради климатичните разтърсвания и COVID-19 ", сподели изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Катрин Ръсел.

Днес, споделя тя, " светът бързо се трансформира във виртуално буре с барут, заплашващо с увеличение на предотвратимите смъртни случаи при децата и увеличение на броя деца, страдащи от недохранване ".

Без в допълнение финансиране през идващите шест месеца още 600 000 деца могат да останат без храна.

В отчета на УНИЦЕФ, " Тежкото безсилие: Забравената незабавна обстановка за оцеляване на децата, " се показва, че към са нужни 25 милиона $ за попречване на детския апетит.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР