Детският фонд на обединените нации (United Nations International Children’s Emergency

...
Детският фонд на обединените нации (United Nations International Children’s Emergency
Коментари Харесай

УНИЦЕФ призова геймърите да генерират Ethereum за сирийските деца

Детският фонд на обединените народи (United Nations International Children’s Emergency Fund, UNICEF) показа благотворителния план Game Chaingers , предопределен да помогне на гладуващите сирийски деца. В Сирия от седем години се води революция и към девет милиона деца могат да останат безпомощни, тъй като нямат средства за битие.
Новата благотворителна акция е необикновена. Призивът на УНИЦЕФ е съответно към геймърите. Молбата към тях е да си изтеглят потребителска стратегия и да стартират да се занимават с рандеман на криптовалутата Ethereum в интерес на сирийските деца.

Геймърите са определени като целева публика освен тъй като разполагат с скъпо средство за рандеман на криптовалута – мощни видеокарти, само че и тъй като са най-активната част от обществото. А професионалните геймъри и стриймъри с техните хиляди почитатели имат огромен престиж и огромно въздействие върху аудиторията.

Освен това, потреблението на майнинг и криптовалути, е нещо напълно ново за УНИЦЕФ. Това е една напълно друга публика за разлика от молбите за помощ, отправени по същите остарели канали и едни и същи хора. Едва ли някой от геймърите и майнърите е взел участие в миналото в благотворителна акция, само че не щеш ли в този момент те могат да създадат това благодарение на своите графични карти.

Към сегашен ден в акцията са се записали 572 души, изтеглили потребителската стратегия и създали подаяние. В пула се намират 60 дейни клиенти, а неговата изчислителна мощност е 1964,61 мегахеша за секунда. Само за два дни тези хора генерираха Ethereum за 1722,64 евро.

В формалния уебсайт се популяризират версии на потребителската стратегия както за Windows, по този начин и за Linux, като и за графичните процесори на Nvidia и AMD. За клиент се употребява общоприетия Claymore’s Dual ETH + DCR/SC/LBC/PASC GPU Miner версия 10.6 . Адресът на главния пул е eu1.ethermine.org:4444.

Това е двоен майнинг-клиент, който може да генерира по едно и също време Ethereum и Decred/Siacoin/Lbry/Pascal, само че за клиентите на УНИЦЕФ, вторият пул не е задействан. Генерираните цифрови монети незабавно се изпращат в електронния портфейл на Организация на обединените нации. Може даже и да не се прави рандеман на криптовалута и в случай че някой към този момент разполага с Ethereum, може да го изпрати непосредствено на ETH-портфейла 0x29165d4a5eE555b3B47FA7d4772f35FE41dB2769 .

Проектът на УНИЦЕФ е първият по рода си. Въпреки че посредством растежа в цените на криптовалутите в света се появиха 200 нови милиардера, а някои най-неочаквано забогатели гикове дават за щедрост десетки милиони от ненадейно изсипалите се върху тях пари за щедрост, до момента не имало нито един сходен план, който да предлага да се помогне благодарение на майнинг.



Това е значимо. УНИЦЕФ е публична конструкция на Организацията на Обединените народи. Очевидно е, че фактът за приемане на помощи във тип на рандеман на криптовалута ще бъде отразен във финансовите доклади на организацията. Както и в случаите с други благотворителни организации приемащи криптовалута, това значи, че цифровите пари се признават за формален метод за заплащане.

В края на предходната година разбрахме, че неизвестен биткойн милионер е основал благотворителната фондация Pineapple Fund и изпраща крупни суми на организациите, които смята, че заслужават поддръжка. Човекът нормално праща по към $1 милион и към този момент е разпределил останалите $44,5 милиона, планувани за щедрост. От тези пари към този момент получиха разнообразни организации: от плановете с отворен програмен продукт (Apache, Free Software Foundation) до лекарите, занимаващи се с посттравматично стресово разстройство (ПТСР).

Акцията на УНУЦЕФ продължава до 31 март 2018 година. Това не е първият случай, когато Организация на обединените нации употребява най-съвременни технологии за благотворителни цели. През месец май WFP употребява блокчейн за разпределяне на помощи на 10 000 сирийски бежанци. В компютърната система се записваха биометричните данни на гладуващите сирийци, а те можеха да вземат артикули показвайки ретината на окото си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР