Детските площадки често са като театрална сцена. Не, не защото

...
Детските площадки често са като театрална сцена. Не, не защото
Коментари Харесай

5 вбесяващи майки на детската площадка

Детските площадки постоянно са като театрална сцена. Не, не тъй като тук си играят децата! Често самите майки вършат незабравими трагични спектакли. В тази публикация ще приказваме за тези видове майчици, които постоянно могат да ни скапят настроението.

Комунистката

Как да я познаете: По фразите „ Сега това момченце ще ти даде да си поиграеш с играчките му “, „ Е какво толкоз? “, „ На детската площадка всички играчки са общи! “. Само че тази мама употребява лозунга „ Споделяй богатствата си с близък “ единствено за непознатите движимости.

С какво ни нервира: Такава майка може да пристигна на детската площадка с празни ръце и да си тръгне с количка и трактор, тъй като „ То детето си ги хареса тези играчки, по какъв начин да му ги взема в този момент? Просто си нямаме такива у дома. Но идващия път ще ги върна! “ Междувременно, в случай че друго дете не желае да си дава играчките, Комунистката може да се разсърди на майка му.

Реален случай, разказан в интернет: „ Моят наследник имаше остарял робот. Уж не беше нищо изключително, само че детето просто обожаваше тази играчка, даже на посетители у баба си си я носеше. Веднъж на детската площадка до него дотича едно момиченце с една годинка по-голямо, изскубна робота от ръцете му и три пъти го удари с всичка мощ в дървото. Синът ми се разплака. Знаете ли какво му сподели застаналата наоколо майка на момиченцето? „ Детенце, в случай че не искаш да ти вземат робота, дай го на майка си да го прибере в чантата или въобще не го носи тук. Тук всички играчки са общи! “. Аз споделих на онази майка, че не е права. Жената обаче сви плещи, подмятна „ Те са просто деца. Трябва да си споделят играчките “ и поведе щерка си към изхода от площадката. Дори не ни се извини “.

Завоевателката

Как да я познаете: Тя наподобява на Комунистката по това, че обича да разполага освен със своите си движимости. В случая обаче не става дума за непознати играчки, а за общото „ имущество “ (например люлките и беседките на детската площадка). При това тя желае да има над завоеванията си еднолична власт и да не позволява до тях нито едно непознато дете.

С какво ни нервира: Катерушките, люлките, пейките, беседките, пързалките… Всички тези неща на детските площадки са планувани за всички дребни гости, а не за едно съответно дете. Но майката-Завоевателка може по едно и също време да узурпира няколко привлекателни обекта – на едната люлка да постави сина си, а на прилежащата – чантата си. Ако я помолите да освободи най-малко едната люлка, тя може да ви каже „ Заета е! Не мога да си държа чантата в ръцете, до момента в който клатя детето “.

Реален случай, разказан в интернет: „ Край блока има пързалка, на която щерка ми обожава да се пуска. Един ден пързалката беше заета – една майка седеше в долната част на пързалката и с радостни писъци сякаш хващаше сина си, който едва-едва пълзеше надолу. Разбрах, че двете деца няма да могат да се пързалят дружно. Тогава обясних на щерка си, че ще се попързаляме, когато момченцето се наиграе. Детето ми търпеливо чакаше. Момченцето завърши с пързалянето, само че реши просто да си поседи най-отгоре с таблет в ръце. Майка му стоеше до него и си разглеждаше маникюра. Отидохме до тях и учтиво помолихме момченцето да се реалокира другаде, с цел да могат и други деца да употребяват пързалката. Майка му ни отговори „ На него му се седи там, тъй че пързалката е заета! “. Не бях срещала такава безочливост преди! Не се сдържах и ѝ изказах какво мисля за нея “.

Наставницата

Как да я познаете: Тя обожава да поучава, да се прави на интелигентна и да дава препоръки на другите майки. „ Е за какво пък в бяло сте се облекли? Това тук е пясъчник, а не бална зала! По-добре преоблечете детето, че другояче няма да има изпиране след това “. „ Вече му давате бонбони?! Не знаете ли, че до тригодишна възраст не трябва да давате на детето сладкиши? “.

С какво ни нервира: За благополучие Наставницата рядко се държи жестоко, за разлика от Завоевателката. За сметка на това Наставниците умеят виртуозно да ни лазят по нервите в границите на положителния звук. Поначало всичко в действителност наподобява като грижа за близък, може даже да си помислите, че сте неприятна майка, че не сте задоволително деликатна. Но след няколко дни сходни срещи ще стигнете до извода, че Наставницата е най-обикновен енергиен върколак.

Реален случай, разказан в интернет: „ Докато децата ми си играеха на детската площадка, и аз си открих „ другарче “. Тази жена не оставяше нищо без коментар, не можех даже сок да дам на децата си: „ Ама ти и сок ли им даваш? Недей по този начин, вари им компотче като мен! “. Когато разбра, че отивам на плуване поради следродилните болки в кръста, тя незабавно се възмути: „ Не ти би трябвало плуване! Само йогата ще те оправи. Разбра ли? Само йогата! “.

Посредничката

Как да я познаете: Посредничката доста наподобява на Наставницата, само че не поучава майките, а се захваща директно с децата им. Не оставя нищо без внимание. С държанието си тази жена припомня на отегчена властна старица – тя е подготвена да се изрича на висок звук и непрекъснато да разяснява и управлява дейностите на децата.

С какво ни нервира: Някои Посреднички могат да бият по точки даже и най-наглата Завоевателка. Те незабавно ще подредят децата на опашка пред завоюваната пързалка! И макар митингите на Завоевателката, Посредничката безогледно ще постави още едно дете на люлката и ще го люлее ЛИЧНО. Тази дама може да вдигне подобен звук, че даже и Комунистката да спре да пипа непознатите играчки, а Дзен-будистката (следващия вид майка) да се разсее от медитацията си и да реши най-накрая да нагледа децата си.

Реален случай, разказан в интернет: „ На нашата детска площадка идва една доста енергична дама. Говори на всеослушание, от време на време даже подвиква. „ Вижте каква кофичка си има Мими. Мими, разменете си кофичките с Гошко. А ти, Ленче, не държиш вярно лопатката. Коя е майката на това детенце? “. А майката на детенцето (тоест аз) желае момиченцето просто да си поиграе и да пообщува с другите деца “.

Дзен-будистката

Как да я познаете: Не, няма да я познаете по оранжевото ѝ расо и бръснатата ѝ глава. Тя си наподобява напълно обикновено, само че нормално седи някъде по-встрани от детската площадка и „ медитира “ с телефон или таблет в ръце, а в най-хубавия случай с някоя книга. Тази майка е цялостната диаметралност на предните два вида. И като че ли е идеалната компания, която не може с нищо да ви навреди! Но не е тъкмо по този начин.

С какво ни нервира: Дзен-будистката не инцидентно се е настанила по-надалеч от детската площадка – през това време детето ѝ остава на практика без контрол. Майката обаче е постигнала нирвана и въобще не се интересува от държанието на сина или щерка си, даже в случай че то е извънредно невъзпитано. Именно по тази причина на другите майки им се постанова да позволяват споровете, провокирани от непознатото дете.

Реален случай, разказан в интернет: „ Спомням си по какъв начин на нашата детска площадка си играеше едно момиченце на към пет годинки. Майка му довеждаше детето и незабавно се отдалечаваше, сядаше на одеяло под едно дърво да чете книга. Момиченцето беше спретнато облечено и говореше добре, само че се държеше непоносимо. Случваше се да хвърли пясък в очите на друго дете, да вземе принудително непозната играчка, да изяде непозната бисквитка или нечия ябълка… Веднъж се разсеях за секунда, а това дете бръкна в чантата ми, извади оттова червилото ми и го счупи. Когато го попитах „ Мама не те ли е учила да не пипаш непознатите движимости? “, то ми сподели „ Исках вода, по тази причина бръкнах в чантата. Но видях червилото “. Майката праща момиченцето на детската площадка и освен не го наглежда, само че не може даже да му остави шише вода и един сандвич! Поначало мислехме, че това не е майката, а някоя безотговорна детегледачка. Но когато поговорихме с нея, разбрахме, че е родната майка на детето… Тя и до ден сегашен продължава да оставя щерка си без контрол на детската площадка и да си чете някъде настрана. “ /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР