Детските надбавки в Германия се повишават значително от началото на

...
Детските надбавки в Германия се повишават значително от началото на
Коментари Харесай

250 евро на дете: най-мащабното увеличение на детските надбавки в Германия


Детските надбавки в Германия се покачват доста от началото на 2023 година - от 219 на 250 евро за дете. Това е най-голямото нарастване на детските надбавки в историята на Германия. Кой има право да ги получава?

В момента детските надбавки в Германия са 219 евро на месец за първо и второ дете

Партньорите в ръководещата в коалиция се договориха за по-високи детски надбавки. От 1 януари 2023 година родителите ще получават към този момент по 250 евро за дете – с 31 евро повече, в сравнение с сега. Опозиционният ХДС/ХСС също утвърждава предлагането, което още този четвъртък влиза за разискване в.

" Най-голямото нарастване на детските надбавки в историята на Германия "

В момента държавната надбавка е 219 евро на месец за първо и второ дете, 225 евро за трето, а за четвърто и всяко последващо дете - 250 евро. Ако предлагането бъде утвърдено от Народното събрание, от Нова година родителите ще получават към този момент с 31 евро повече за първо и второ дете, с 25 евро повече за трето, а за всички последващи деца ставката си остава 250 евро.
Редакцията предлага
Първоначално ръководещите предвиждаха детските надбавки да бъдат вдигнати на 237 евро за първите три деца, само че след това те са се решили на по-сериозно облекчение за фамилиите. Лидерът на фракцията на либералите в Народното събрание Кристоф Майер съобщи, че тези 31 евро са „ най-голямото нарастване на детските надбавки в историята на Федералната република ". Особено за фамилиите с ниски и среди приходи това е значима спомагателна поддръжка, увери на собствен ред ръководителят на парламентарната група на социалдемократите Ролф Мютцених.

Кой има право на детски надбавки?

се изплащат на родителите за деца до 18 години, само че също и след навършването на пълноправие, в случай че детето продължава образованието си. При навършването на 25 години стопира изплащането на детски надбавки.

Условието е детето, което може да бъде също и доведено, внуче или взето за развъждане от фамилията, да живее при него в Германия или друга страна от Европейски Съюз, в Норвегия, Лихтенщайн, Исландия или Швейцария. Право да получават немски детски надбавки имат също и чужденци, които отговорят на едно от следните условия: жители са на страна членка на Европейски Съюз, да вземем за пример, на страна от Европейската икономическа общественост или на Швейцария, Алжир, Босна и Херцеговина, Косово, Мароко, Черна гора, Сърбия, Тунис или Турция. Освен това тези непознати жители би трябвало да работят и да са социалноосигурени в Германия или пък да получават пари за безработица или за болест. Условие е също по този начин те да имат позволение за престояване и работа в Германия, или да са приети за бежанци или с право на леговище чужденци.

Надбавки за всички и в цялостен размер

В Германия имаше случай на отказани детски надбавки на без приходи в Германия. По това дело реши, че не може да се отхвърля изплащането на детски надбавки на родители, преместили се в Германия въпреки това от Общността, през първите три месеца от престоя им – до момента в който си търсят работа. Според решението на съда е задоволително имигрантите от Европейски Съюз да желаят да се открият за непрекъснато в Германия, с цел да имат право на детски надбавки.

Правителството предлага от следващата година детските надбавки да станат 250 евро на месец

По съдът в Люксембург реши по-рано тази година, че чужденците, работещи краткотрайно в друга страна от Европейски Съюз, би трябвало да получават същите по мярка надбавки, както и жителите на страната-домакин. Пример: детето живее с единия си родител в България, където разноските за прехрана са доста по-ниски от страната, в която живее и работи другият родител с право да получава детски надбавки. Австрия, да вземем за пример, обвързваше размера на надбавките с разноските за живот в страната, в която живее детето в реалност. Така обществените облаги за деца, които живеят, примерно в България, се намаляваха повече от два пъти.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР