Детските надбавки ще се дават независимо от дохода на родителите.

...
Детските надбавки ще се дават независимо от дохода на родителите.
Коментари Харесай

Пенсиите през 2021 г. - от 300 до над 1400 лв.


Детските надбавки ще се дават без значение от прихода на родителите. Това решение за подкрепяне на всички български фамилии е подбудено от усложненията към рецесията с ковид, съобщи общественият министър Деница Сачева , която гостува в студиото на Българска национална телевизия.

" Социалната помощ е за всички деца, защото децата в България са с равни права ", обоснова държавното решение Сачева и посочи, че тези надбавки ще бъдат заложени в бюджета за 2021 година

По отношение на другите обществени задължения на кабинета Сачева акцентира,
че всички пенсионери ще продължат да получават добавка от по 50 лева на месец до края март, тъй като тя се обвързва със зимния сезон и потребността от закупуване на медикаменти. Минималната пенсия през идната година ще бъде нараснала на 300 лева В същото време се предлага оптималната пенсия да бъде над 1400 лева

" Увеличаването на оптималната пенсия не е наложително да бъде обвързано с увеличение на оптималния застрахователен приход. Поели сме ангажимент да не се усилват налозите, да не се усилва и оптималният застрахователен приход. Предложението на Министерството на труда и обществената политика ще бъде през идната година да не се усилват и минималните осигурителни приходи.

Единствено да се усили минималната работна заплата и тези осигурителни приходи, които сега са 610 лева, да станат 650 лева, само че всички останали приходи да запазят равнищата си от тази година ", безапелационна беше министър Сачева.

В бюджета за идната година ще бъде планувано и преизчисляване на пенсии те от 1 юли 2021 година Пенсиите сред 300 и 369 лева ще се усилят с 10%, а тези сред 369 и оптималната - с 5%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР