Детските кухни на територията на община Варна продължават да работят

...
Детските кухни на територията на община Варна продължават да работят
Коментари Харесай

Детските кухни продължават да работят във Варна

Детските кухни на територията на община Варна не престават да работят при засилени противоепидемични ограничения, оповестяват от дирекция " Здравеопазване ".

Преустановяват се визити на консуматори в Дневен център за деца и младежи с увреждания " Св. Йоан Златоуст ", ул. " Евлоги Георгиев " №26; Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, кв. " Чайка ", бл.67 сутерен вх.Б - и вх. Г; Дневен център за пълнолетни лица с увреждания; Център за социална поддръжка, ул. " Г. С. Раковски " №62; Център за социална поддръжка, ул. " Петко Стайнов " №7; Центърът за социална поддръжка в ж.к. " Влaдислав Варненчик ", ул. " Гургулят " №7; Центърът за социална поддръжка в кв. " Аспарухово ", ул. " Народни будители " № 5; Общностен център за деца и фамилии, ул. " Кап. Райчо ".

В същото време Апелативният прокурор на Варна разпореди на административните ръководители на шестте окръжни прокуратури на територията инспекции за далавера с цените на медикаментите и храните по време на изключителното състояние, оповестено поради епидемията от коронавирусната зараза.

До разпореждането се стигна, откакто Върховната административна прокуратура образува прокурорска кореспонденция 208/2020 година по самосезиране във връзка изявления в медиите за продажба на лекарствени препарати посредством разгласи в интернетсайтове и на цени, неведнъж превишаващи одобрените преди епидемията.

Проверките ще се правят взаимно с районните здравни инспекции и техните пълномощия по Закона за лекарствените препарати в хуманната медицина за съблюдаване на контрола на цените на лекарствените препарати в аптеките и дрогериите.

Отделно от това окръжните прокуратури в апелативния регион на Варна взаимно с териториалните структури на Българската организация по сигурността на храните ще наблюдават за съблюдаване на Наредбата за етикирането и представянето на храните при продажбата им, както и за възможна далавера.

Проверките ще продължат до анулация на въведеното изключително състояние, като Апелативната прокуратура във Варна ще заключи резултатите с установените нарушавания, формираните актове и издадени наказателни постановления и данни за закононарушения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР