Детските книжки са все по-търсени за празниците. Родителите ги избират

...
Детските книжки са все по-търсени за празниците. Родителите ги избират
Коментари Харесай

Купуват ли се детски книги за празниците?

Детските книжки са все по-търсени за празниците. Родителите ги избират като дарове за децата си, а на пазара се появяват и модерни създатели. Нуша Роянова е една от тях. Вдъхновена от децата и своите домашни любимци тя основава поредицата за кучето Джак и котката Ема. Каква е историята на животните и имат ли място детските книжки в чувала на дядо Коледа, вижте.

Кучето Джак и котката Ема. Главните герои в първата брошура от поредицата на Нуша.
Нуша Роянова, публицист и художник: Едно дете ми сподели: Ама ти ще започнеш да ги забравяш. Време е да започнеш да ги записваш. И аз в действителност взех, че го послушах и в действителност започнах да пиша, което за мен беше по този начин едно предизвикателство.
Текстовете в книжката са доста приятни, топли, лесни за четене. Илюстрациите - изпълнени с живот. Някои с помощта на молив, други поради очарованието, което придават боите. Съчетани с техниката на декупажа разпалват фантазията на децата.
Нуша Роянова, публицист и художник: Пишещите деца ми споделят: Нуша, аз виждам това, което пиша. Значи зрителното усещане при децата е доста засилено, по тази причина илюстрацията съгласно мен е доста значима.
Не единствено илюстрацията в книгата, само че и самата книга е значима, по тази причина Нуша твърди, че най-хубавото място за нея е в ръцете на децата, а какво по-хубаво от това децата да я открият в чувала на дядо Коледа.
Нуша Роянова, публицист и художник: Искаме ли да виждаме грамотни хора, образовани, възпитани, в случай че желаеме то би трябвало да стартираме от деца. Да възпитаме детето да обича книгата. оттова насетне доста по-лесно ще се случи това, което желаеме да виждаме.
Поредицата споделя за кучето Джак, котката Ема и дребното момиченце Вики, елементарни случки и пътешествия, изпълнени с доста обич, топлота и уют! И доста наслаждение, което ни носи четенето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР