Детските градини отварят врати в страната поетапно. На 26 май

...
Детските градини отварят врати в страната поетапно. На 26 май
Коментари Харесай

Отново на детска градина: В София ще отворят 176

Детските градини отварят порти в страната поетапно. На 26 май 176 детски градини в София ще одобряват още веднъж деца. Родителите на близо 12 000 деца са декларирали предпочитание да изпратят децата си в общинските детски градини. Това е 26% от общия брой на посещаващите.
Директор на детска градина: Нямаме условия за използване на ограниченията против COVID-19 Реакциите на родители и учители за отварянето на детските градини са разнопосочни
Текат последни дни на подготовка, преди на 26-ти детските градини да отворят, поетапно в цялата страна, като 4 пъти дневно ще се реализира стерилизация на всички пространства, а на тоалетните през 2 часа.

Снимка: btvnovinite.bg

Работният развой, както и храненото на децата, по наставление ще се прави оптимално на открито, а груповите занимания ще би трябвало да бъдат редуцирани.

Децата ще бъдат одобрявани без медицински бележки на първия образователен ден, само че пък ще бъде измерена тяхната температура още на входа, а родителите няма да бъдат допускани до пространствата.

Снимка: btvnovinite.bg

Още от петък в столична детска градина се организират проби за COVID-19 на личния състав, по самодейност на шефа.

Всички детски градини ще отворят порти при изключителни ограничения за безвредна образователна среда.

„ Организацията на пространството във всяка занималня е съобразено с разнообразни кътове за действия “, изяснява Румяна Илиева, шеф на детска градина.
Анкета: Ще пуснете ли децата си на детска градина, когато падне възбраната към 24 май? Очакваме вашето мнение и коментар по тематиката
Първият образователен ден на 26 май ще стартира със 115 записани деца, разпределени в групи от допустимите 10 до 13 деца.

За педагозите са обезпечени щитове, маски, ръкавици и дезинфектанти. Басейнът на детската градина ще остане затворен.

Снимка: btvnovinite.bg

Паралелно до 29 май тече и процеса за записването на децата за новата образователна година.

Тъй като предписанието е главно образователният развой да бъде изнесен на открито, детските градини, които към момента не са осъществили защитни ограничения против кърлежи, ще употребяват съботния и неделния ден, с цел да го създадат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР