Детските градини и ясли на територията на община Лом ще

...
Детските градини и ясли на територията на община Лом ще
Коментари Харесай

Детските градини в Лом отварят врати днес

Детските градини и ясли на територията на община Лом ще възобновят работа си от през днешния ден според заповед на кмета доктор Георги Гаврилов, при съблюдаване на ограниченията и напътствията на Министерството на здравеопазването и на Министерството на образованието.
Детските градини ще работят при строги противоепидемични ограничения, съгласно предписанията на здравните управляващи. Няма да се изисква здравна записка, само че на входа на детската градина ще се мери температурата и всяко дете ще бъде тествано за признаци. Родителите ще попълнят декларация за осведомено единодушие и за споделена отговорност по отношение на ограниченията в детските градини и ясли. Също по този начин те би трябвало да уведомяват личния състав за здравословното положение на детето и в случай че те самите имат признаци.
Вътре в групите е невероятно да има физическа отдалеченост, само че ще се съблюдава такава сред децата от обособените групи. Персоналът също ще съблюдава отдалеченост между тях и ще бъде с защитни маски.
Всички пространства в детските градини се дезинфекцират, тревните площи в дворовете са окосени и ще бъдат третирани против кърлежи.
Посещението на детска градина не е наложително и няма да бъде обвързано със фамилните и обществени помощи, оповестиха министрите на образованието и науката и на опазването на здравето Красимир Вълчев и Кирил Ананиев. Те насочиха зов към родителите при опция децата да останат у дома, да не ги водят на ясла и градина, защото заплахата от вируса не е отминала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР