Детските градини и училищата в страната ще сформират постоянни екипи

...
Детските градини и училищата в страната ще сформират постоянни екипи
Коментари Харесай

При бягство от училище полицаи, социални и учители ще обикалят по домовете

Детските градини и учебните заведения в страната ще образуват непрекъснати екипи за предварителна защита на отсъствията без уважителни аргументи от идната година, заяви Министерството на образованието, което внесе за разискване промени в работата по Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.

Дейността им ще е ориентирана към понижаване на риска от отпадане. Експертите ще посещават домовете на отсъстващите по неуважителни аргументи деца и възпитаници, като обходите ще се вършат още след регистрирането на отсъствията. Също по този начин се планува да се работи интензивно с родителите, с цел да се обезпечава присъединяване на децата и учениците в просветителния развой.

Екипите по обсег включват представители на районните ръководства на образованието към МОН, съответната институция в предучилищното и учебното обучение, от общината, от дирекция " Социално подкрепяне ", чиновници от регионалната дирекция или районното ръководство на Министерство на вътрешните работи. В екипите ще могат да влизат и учителите, които се грижат за приобщаването на деца към системата.

При нужда новите екипи ще действат ежедневно, плануват измененията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР