Детски приказки, състезания в онлайн куиз и интерактивни разходки обединява

...
Детски приказки, състезания в онлайн куиз и интерактивни разходки обединява
Коментари Харесай

Ето какви изненади е подготвила врачанската библиотека за децата през лятото /програма/

Детски приказки, надпревари в онлайн куиз и интерактивни разходки сплотява Регионална библиотека „ Христо Ботев” - Враца в програмата за „ Лято в библиотеката 2019”. Инициативите са ориентирани към децата и младежите в града и ще се проведат в интервала 3 юли – 30 август.
Програмата стартира на 3 юли от 10.30 ч. с детска читалня, която през годините се открои като една от най-любимите начинания за доброволци, които обичат да четат на дребните слушатели. И тази година, всяка сряда, ще е непокътната за магичния свят на приказките и всички дребни другари на книгите от 0 до 10 години. Лятната читалня ще се организира в Детски отдел и Филиал.
През целия интервал на „ Лято в библиотеката” децата могат да вземат участие и в работилници за „ Приказни игри”. Всеки петък посетителите ще могат да рисуват, оцветяват, да създават оригами и книгоразделители. Тази година библиотечните експерти от филиала в ж.к. „ Дъбника” са подготвили и работа с естествени материали.
Тийнейджърите могат да се включат по-активно в две провокации, които библиотеката насочва към тях. Първото е Book Quiz, който стартира на 15 юли и ще се организира четири следващи вторника, до 6 август в това число. Идеята е да се предизвикат младежите по занимателен метод да дават отговор на въпроси, свързани с тийн книги, художествени персонажи, анимационни и герои от онлайн игри и да научават любопитни обстоятелства, свързани с четенето и книгите. Играта е подобаваща за деца над 7 години. Ще се организира посредством онлайн платформа през смарт телефони и таблети в Детски отдел.
Втората провокация, ориентирана към подрастващите е играта „ Вълшебно странствуване измежду чудесата на света”. Целта е под формата на интерактивна разходка и решение на загадки участниците да научават любопитни обстоятелства за чудесата на света. Инициативата е подобаваща за деца над 7 години и ще се организира в Детски отдел в дните 15, 22 и 29 август.
С благословението на Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий ще се организира будителско ателие по отношение на конкурс за литература и изобразително изкуство на тематика: „ Св. Софроний Врачански - ослепителен нравствен образец от предишното към сегашното и бъдещето “. Библиотечните експерти ще напомнят за живота и творчеството на будителя. Срещите ще се проведат в дните 8, 22 юли и 5 август в Детски отдел. Творческият конкурс е иницииран от Врачанската света митрополия, взаимно с Областната администрация - Враца и Регионалното ръководство на образованието - Враца. В него могат да вземат участие деца и възпитаници от Врачанската епархия на възраст от 5 до 19 години.
През летните месеци ще се организира и уъркшоп за подигравка.
Всички начинания са безвъзмездни. Посещенията за групи се провеждат с авансово записване на място в библиотеката, по телефон: 0878 236 263 или на имейл: [email protected]
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР