Детски градини в София са приемали деца с хронични заболявания

...
Детски градини в София са приемали деца с хронични заболявания
Коментари Харесай

Мафия в Детските градини в София! Нови скандални РАЗКРИТИЯ! Фандъкова, какво става?!

Детски градини в София са приемали деца с хронични болести и специфични просветителни потребности над позволения по разпоредба оптимален брой.

Това демонстрира инспекция на Столична община по сигнали на Националния комитет за новаторско обучение за нарушавания в "Звънче " и "Детелина " в регион "Триадица ", оповестиха от Комитета. В яслените и градинските групи в София можеше да се одобряват до 10 деца със болести на място в детското заведение.

Проверката в двете детски градини разкрива, че нормативът е надхвърлен. Директорите на заведенията са предизвестени, че при сходно нарушаване ще получат дисциплинарно наказване, излиза наяве от отговора на Мария Минчева, началник на дирекция "Образование " в Следствен отдел към окръжна прокуратура. Всички родители са показали годни документи за болесттите на децата си, изяснява още Минчева.

От Инициативния комитет разпространиха и нов запис, в който се чува по какъв начин директорка на детска градина в столицата изяснява на майка, че би трябвало да обезпечи документ за хронично заболяване на детето си, което другояче към този момент е записано и посещава институцията. Става дума за детска градина "Буката ".

Столичният общински съвет към този момент одобри нови правила за банкет в детските градини, като понижи на половина местата за деца със болести. Те ще се одобряват през електронната система, с цел да има по-голяма бистрота и да се избегнат подозренията за банкет по втория метод.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР